Hoekschoppen redden Roda op bezoek bij FC Volendam

Roda JC heeft maandagavond een punt overgehouden aan het bezoek bij FC Volendam. Stefano Marzo redde in de slotminuten de burelen voor de Kerkradenaren, door de 2-2 binnen te schieten.

Het duel tussen ‘de twee best voetballende ploegen van de Keuken Kampioen Divisie’, aldus Jurgen Streppel, kende een rommelig begin. Beide teams lieten inderdaad zien graag te willen voetballen, maar grossierden ook in fouten. Dat maakte het duel kwalitatief matig, maar wel heel vermakelijk om naar te kijken. Hoewel ook FC Volendam kansen creëerde in het eerste deel, was het Roda dat op voorsprong had moeten komen. Bryan Limbombe kreeg tot tweemaal toe een grote kans op de openingstreffer. Eerst timede hij verkeerd bij een voorzet, maar later raakte hij onfortuinlijk de paal. Dat deed hij na één van zijn vele ijzersterke dribbels van de avond.

Zoals vaker was het, ondanks het kansenoverwicht, juist de tegenstander die op voorsprong kwam. Een kapitale blunder van Richard Jensen, die zich na afloop schuldbewust toonde, leidde de 1-0 in. De Fin raakte een bal in eigen zestien totaal verkeerd, waarna spits Robert Mühren er als de kippen bij was om de bal achter Rody de Boer te tikken.

Na rust nam Roda opnieuw het initiatief, iets dat alleen maar versterkt werd toen de Volendammers met tien man kwamen te staan. Daryl van Mieghem, die voor rust al geel pakte, maakte na tien minuten in de tweede helft een oliedomme overtreding. Een terechte tweede gele en dus rode kaart was het gevolg.

Het was het teken voor de thuisploeg om zich in te graven rond de eigen zestien, en daar had de ploeg van Streppel de grootste moeite mee. Kansen waren zeer spaarzaam, en bij de weinige voorzetten die doorkwamen was spits Dylan Vente niet attent genoeg. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker met een gelukje tot stand: invaller Xian Emmers draaide een corner in, die door Boy Deul geschampt werd. Het was genoeg om zijn eigen doelman te verschalken.

Roda ging vervolgens op jacht naar de volle buit, maar een nieuwe verdedigende fout van Jensen leidde juist de 2-1 in. Denso Kasius onderschepte een zwakke pass van de verdediger, brak rap uit, passeerde Jensen nogmaals, en schoot in de korte hoek raak. Daarbij zag ook doelman De Boer er niet sterk uit.

Gelukkig voor Roda besloot FC Volendam om op zijn beurt ook een cadeautje weg te geven. Bij een corner, vijf minuten voor tijd, kon Marzo ongehinderd aannemen in de zestien, en vervolgens binnen schieten. Een hard gelag voor de ploeg van Wim Jonk, die de volle buit leek te pakken, maar dat was misschien ook te veel geweest.

Foto: Roda JC Live