Werker: “In de eerste helft hebben we nagelaten te scoren”

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen NAC Breda toonden Daryl Werker en Jurgen Streppel zich tevreden met het vertoonde veldspel. Zowel speler als trainer waren het met elkaar eens: “In de eerste helft hebben we nagelaten om te scoren.”

Voor Werker, die voor het eerst sinds zijn terugkeer in Kerkrade weer eens langer dan tien minuten mocht meedoen, was het vooral genieten van de sfeer. “Zoals het publiek er in de laatste minuten achter gaat staan, dat heb ik wel gemist.” Zelf voorkwam de Mechelse verdediger in die slotminuten nog een reuzekans voor NAC. “Met de snelheid van Antonia en de fysieke kracht van Seuntjens en Bilate weet je dat zij gaan jagen. In de eigen zestien moet je lijf en leven voor de bal gooien, dat hebben we gedaan.”

Een verliespartij was echter niet terecht geweest, zo vond ook Streppel. “Het was wel een slijtageslag. Dit is de eerste keer dit seizoen dat ik echt vermoeidheid heb gezien bij mijn team.” Om daar lachend aan toe te voegen: “Gelukkig maar!”

Naast het verzorgde veldspel in de eerste helft waren Streppel en Werker vooral content met ‘de nul’. Die hield Roda dit seizoen pas één keer: op bezoek bij De Graafschap. In iedere daaropvolgende wedstrijd kreeg de ploeg minimaal twee tegendoelpunten. “We gaven zeker in de eerste helft helemaal niets weg.”

Of dat maandag ook zo zal zijn, valt te bezien. “Volendam wil ook graag de bal hebben, dus we zullen zien wie het beste aan de bal is”, aldus Werker. Streppel gaat zelfs een stapje verder: “Volendam en Roda JC zijn de best voetballende ploegen van de Keuken Kampioen Divisie. Daarom verwacht ik daar geen 0-0.” De trainer wist in ieder geval te melden dat hij niet dezelfde namen het veld in gaat sturen. “We zullen wat wisselen in verband met de belasting, dat hebben we al voor de wedstrijd tegen NAC besloten.”

Header: Roda JC Live