“Honderd punten nodig om kampioen te worden”

Roda JC Kerkrade won zondagmiddag gemakkelijk met 3-0 van Sparta Rotterdam. De Kerkradenaren waren heer en meester en na afloop toonden zowel spelers als trainer zich dan ook tevreden tegenover de camera’s van Roda JC Club TV.

In met name de eerste helft werden er door de Kerkradenaren wel nog aardig wat kansen gemist. Dat beaamt Trost. “Je kan discussiëren over de gemiste kansen; dat kan altijd nog beter. Als je lang genoeg zo blijft spelen, vallen ze vanzelf. We hebben vandaag heerlijke aanvallen gezien, maar wat nog belangrijker is, is dat we steeds beter worden, zowel in de omschakeling als verdedigend. We speelden uiterst gedisciplineerd en hebben zelfs tegen een club als Sparta helemaal niets weggegeven.”

Ook aanvoerder Guy Ramos vond dat Roda lekker stond te spelen. “Alle tweede ballen waren voor ons; zo konden we lekker door voetballen en Sparta laten lopen. We hebben de slag op het middenveld gewonnen, en als er dan iets te doen was, konden we de ballen lekker weg koppen of weer inleveren bij de middenvelders. We hebben drukkere dagen gehad.”

Nummer tien Wiljan Pluim was één van de uitblinkers in de équipe van Trost. Ook hij was erg tevreden over het spel. “We hebben heel goed gespeeld, 3-0 is natuurlijk altijd goed. We hebben alleen te weinig gescoord. Waar we de eerste wedstrijden nog wisselend speelden, houden we de laatste wedstrijden telkens 90 minuten het goede spel vol. Deze lijn moeten we doortrekken en dan kan je voor het kampioenschap gaan.”

“Sparta is een goede ploeg, maar we speelden goed. Ze stonden stevig onder druk en we zaten er kort op. In balbezit speelde iedereen goed en in de omschakeling waren we snel. Tegen Twente misten we ook veel kansen; dat kan pech zijn. Laten we ervan uitgaan dat Frank nu loskomt, misschien vliegen ze donderdag wel binnen. Bij mij vallen ze ook altijd net niet, nu vloog ‘ie ook weer op de lat.”

Donderdagavond is Sparta opnieuw de tegenstander in het Parkstad Limburg Stadion, dan voor de KNVB-beker. Ramos: “Donderdag zullen zij zich willen revancheren, dus moeten wij net zo’n prestatie leveren. We moeten ze niet gaan onderschatten, dat is een valkuil. Donderdag moeten we er weer keihard bovenop klappen.” Wel heeft Sparta dan haar centrale verdedigingsduo terug. Pluim is daar echter niet bang voor. “Ik vond hun centrale duo de twee sterkste spelers. Zij wonnen nog veel duels. Dat ze hun normale verdediging terug hebben moet niks uitmaken voor ons.”

Al met al houdt Roda een goed gevoel over aan de wedstrijd tegen Sparta, ondanks dat N.E.C. ook won. “Dit seizoen moet je om kampioen te worden wel honderd punten halen, zo lijkt het. De weg is dus nog lang, het is zaak om dit vast te houden. Het ziet er goed uit.”

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.