Huirne hoopt op snel akkoord met De Kock én Nieuwenhuis

Roda JC hoopt Johan de Kock spoedig aan te kunnen stellen als algemeen directeur en het dossier met Hypercube af te sluiten. Dat meldt Voetbal International na te hebben gesproken met Herman Huirne.

Hypercube factureerde aan Roda een bedrag van bijna 100.000 euro voor het werk dat Pieter Nieuwenhuis in 2019 verrichtte voor de club. Nieuwenhuis, de eigenaar van Hypercube, kwam binnen als adviseur van Mauricio García de la Vega. Toen Nieuwenhuis erachter kwam dat De la Vega geen cent te makken had, veranderde zijn loyaliteit snel naar Roda JC. Voor de club trad hij korte tijd als woordvoerder op.

De ton aan facturen die hij later indiende, was de vergoeding voor bewezen diensten. Interim-algemeen directeur Herman Huirne zette onmiddellijk vraagtekens bij de claim, terwijl Nieuwenhuis dreigde met juridische stappen tegen de club. Huirne meldt aan Voetbal International dat er afgelopen week gesprekken zijn gevoerd. “Ik heb begrepen dat het er allemaal positief uitziet. Na heel wat gesteggel over en weer zal er toch water bij de wijn moeten worden gedaan van beide kanten.”

Er wordt dus gepolderd tussen beide partijen. Dat laat onverlet dat Huirne het oneens is met de ingediende factuur. ” Als jij vijf maanden onderdeel bent geweest van iets, en het heeft nergens toe geleid, dan vraag ik me af hoe je recht denkt te hebben op zo’n bedrag.” Nieuwenhuis declareert voor 225 euro per uur aan werkzaamheden, waarvan er volgens Huirne heel veel niets hebben bijgedragen aan Roda JC.

Iemand waarvan Huirne hoopt dat hij op korte termijn wel iets gaat bijdragen aan Roda JC is Johan de Kock. Eerder deze week werd al bekend dat De Kock in beeld is om algemeen directeur te worden. Daarmee zou hij opvolger worden van Huirne, die slechts op interimbasis die functie vervult. De supermarkteigenaar liet al eerder weten dat hij de directeursfunctie niet voor langere tijd ambieert.

Huirne is positief gestemd over een komst van De Kock. “Ik denk dat in de loop van volgende week meer duidelijk wordt”. De Kock zelf houdt nog wel een aantal slagen om de arm en zegt dat hij niet meer heeft gesproken met de eigenaren na een kennismakingsgesprek. Voordat hij instapt, wil hij in ieder geval meer te weten komen over de organisatie.

“Over een concrete invulling van een eventuele functie is ook nog niet gesproken. Dus alles is nog niet in kannen en kruiken.”

Foto: Roda JC Live

Bron: Voetbal International