RJC Kort | Gunst, De Kock, Huirne, bierprijzen

In de regelmatig terugkerende rubriek RJC Kort bundelen we een aantal nieuwsberichten die we u niet willen onthouden. Vandaag berichten we over een testspeler, een potentieel algemeen directeur en over de drankprijzen in het Parkstad Limburg Stadion.

Maxime Gunst heeft een contract van een half jaar getekend bij Roda JC. De linksback traint sinds medio december mee en speelde al mee in het gewonnen oefenduel tegen KVC Westerlo (4-0). Roda JC kent al het hele seizoen personele problemen op de backpositie, waar Juan-Gerardo Alonso niet aan de verwachtingen kon voldoen. De club ziet in Gunst een oplossing. De club heeft een optie om de verbintenis een jaar te verlengen.

De 27-jarige Belg werd in november weggestuurd bij MVV, omdat hij in onmin leefde met trainer Fuat Usta. Hij zou samen met Pieter Nys een coup opzetten tegen de technische staf. Mogelijk maakt hij zijn debuut zondag tegen MVV. Die wedstrijd staat onder leiding van Pol van Boekel.

Bij monde van interim-algemeen directeur Herman Huirne heeft Roda JC inmiddels meermaals verklaard met spoed een vaste algemeen directeur te zoeken. Oud-speler Johan de Kock lijkt de voornaamste kandidaat om die functie te gaan invullen. De Kock is momenteel nog werkzaam als projectmanager bij de gemeente Utrecht.

In het verleden dook de naam van De Kock vaker op voor een mogelijke directiefunctie in Kerkrade. Nooit leek de interesse concreet, maar nu heeft er in ieder geval een kennismakingsgesprek plaatsgevonden tussen De Kock en de drie voornaamste aandeelhouders: Huirne, Stijn Koster en Roland Hogenelst. De Kock heeft tegenover 1Limburg aangegeven dat het daar voorlopig bij is gebleven, maar De Limburger stelt dat de verdediger de voornaamste kandidaat is. Hij heeft zelf in ieder geval oren naar een functie in Kerkrade.

Huirne maakte zelf bekend per 1 januari zijn taken als interim-algemeen directeur neer te leggen, omdat het niet te combineren valt met zijn werk als supermarkthouder. Nu lijkt het erop dat de Kerkradenaar in ieder geval enige taken blijft uitvoeren totdat een definitieve opvolger is gevonden. Tegenover De Limburger geeft Huirne aan dat hij geen verkeerde verwachtingen wilde wekken. De intentie van de club blijft om in januari een directeur te presenteren.

Dit jaar is het bier in het Parkstad Limburg Stadion iets goedkoper. De muntprijs wordt weliswaar verhoogd, maar daarvoor krijgt de bezoeker van het stadion ook grotere biertjes terug: 0,25 l om 0,2 l. Bij grotere glazen wordt het bier juist wat duurder. Bier van een halve liter wordt vervangen door glazen van 0,4 l, maar de prijs daalt wat minder.

Foto: Roda JC Live