Huirne weg als beoogd aandeelhouder

Herman Huirne is niet langer beoogd aandeelhouder van Roda JC. De Kerkradenaar is opgestapt na een conflict met Roland Hogenelst, meldt De Limburger.

Huirne is een van de lokale ondernemers, die samen met Hogenelst en Stijn Koster de kar zouden moeten gaan trekken. Ingewijden melden dat Hogenelst en Koster samen 70% van de aandelen in Roda JC gaan overnemen en dat een pact met lokale ondernemers de resterende 9,8% in handen krijgt. Uit dat pact is Huirne gestapt, nadat hij eerder bekend maakte te stoppen als algemeen directeur.

Die functie had de supermarkteigenaar tijdelijk ingevuld, totdat een geschikte kandidaat is gevonden. Eerder maakte hij al bekend dat hij per 1 januari zou opstappen. Vervolgens zou Huirne toch nog korte tijd aanblijven, waarna hij alsnog vertrok. Karel Bouckaert vult momenteel tijdelijk die functie in.

Het aftreden van Huirne als interim-algemeen directeur zou geen gevolgen hebben voor zijn aandelenparticipatie in Roda JC. Door een conflict omtrent de nieuwjaarsreceptie en onvrede over de trage besluitvorming, heeft Huirne nu alsnog besloten om uit te stappen. De Limburger meldt dat de plooien niet meer glad konden worden gestreken.

Foto: Roda JC Live