“Ik ben altijd bereid om te kijken of ik kan helpen”

Dat er in de komende zomer bij Roda JC weer de nodige personele wijzigingen gaan plaatsvinden is duidelijk. Naast aflopende spelerscontracten vertrekt ook hoofdtrainer Yannis Anastasiou bij de Eredivisionist, die bovendien momenteel zonder technisch directeur opereren. De naam van Huub Stevens zingt intussen rond in de wandelgangen, en nu reageert hij ook zelf op de speculaties.

Stevens, die in het begin van 2016 stopte als coach van het Duitse TSV Hoffenheim vanwege hartproblemen, is sindsdien naar eigen zeggen behoorlijk aangesterkt. “Het gaat goed met me. Heel goed, zelfs. Pas in september hoef ik weer naar de cardioloog en het is de juiste beslissing geweest om in 2016 het roer om te gooien”, zegt de Sittardenaar in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Ze moeten het me wel vragen”
De inmiddels 63-jarige Knurrer von Kerkrade, zoals hij bij onze oosterburen bekend staat, is vanwege zijn gezondheid niet meer in staat om dagelijks als hoofdtrainer op het veld te staan bij een club. Desalniettemin is hij gemotiveerd om een andere functie in de voetbalwereld te bekleden. “In de media werd ik in verband gebracht met Roda JC, om daar adviseur te worden. Ik ben altijd bereid om te kijken of ik kan helpen, maar dan moeten ze het me wel zelf vragen”, aldus een lachende Stevens.

Indrukwekkende staat van dienst
Stevens was eerder al twee periodes (1993-1996 en 2005-2007) als coach bij Roda JC actief. Hij presteerde in 1995 het onmogelijke door met de Kerkraadse ploeg als tweede te eindigen in de Eredivisie, achter de ongenaakbare Champions League-winnaar Ajax. Daarnaast was hij als hoofdtrainer onder meer werkzaam bij grote clubs als Schalke 04, 1. FC Köln, Hamburger SV, PSV, Red Bull Salzburg en VfB Stuttgart. Bij de club uit Gelsenkirchen won hij de UEFA Cup en werd hij verkozen tot trainer van de eeuw.

Foto: Pro Shots