‘Interesse Roda in Belgische verdediger tevergeefs’

In de zoektocht naar versterkingen voor het volgende seizoen lijkt Roda JC nu al met een tegenvaller te maken te krijgen. De Limburgers zijn nadrukkelijk geïnteresseerd in FC Eindhoven-verdediger Dario van den Buijs, maar de Belg kiest naar alle waarschijnlijkheid voor een terugkeer naar zijn thuisland.

Dat stelt de Belgische krant Het Nieuwsblad donderdag. Naast Roda lijkt ook mede-eredivisionist Heracles Almelo achter het net te vissen, want Van den Buijs heeft laten doorschemeren de voorkeur te geven aan KV Mechelen. Die club miste onlangs op een haar na de play-offs om het Belgisch kampioenschap door als zevende te eindigen in de reguliere competitie.

De 21-jarige centrale verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, moet 250.000 Euro kosten, een gelimiteerde transfersom die in zijn contract opgenomen is. Dat lijkt geen al te hoog bedrag voor de speler die in Eindhoven nog een doorlopend contract heeft tot 2018. In zijn tweede seizoen bij de blauw-witten heeft hij zich opgewerkt tot aanvoerder en nam hij – als verdediger – al 8 goals en 6 assists voor zijn rekening. Al zijn doelpunten – en een aantal assists – kwamen voort uit door hem genomen standaardsituaties.

Handtekeningen zijn nog niet gezet, maar de Kerkradenaren lijken dus aan het kortste eind te trekken bij de club waar voormalig Roda-hoofdtrainer Harm van Veldhoven technisch directeur is. Verder werd eerder deze week bekend dat Luciano Slagveer in de komende zomer transfervrij mag vertrekken bij sc Heerenveen. De buitenspeler stond in de afgelopen twee transferperiodes hoog op het lijstje van de Roda-clubleiding en de kans is dan ook erg groot dat er in de aankomende maanden opnieuw een poging wordt gedaan om hem aan te trekken.

Foto: Roda JC Live