Interlandweek: Roda zonder Jensen, NEC mist zestal

Ondanks dat er deze en volgende week interlands op het programma staan, staat er in het aankomend weekeinde ‘gewoon’ een volledige speelronde op de rol in de Keuken Kampioen Divisie. Het gevolg is dat zaterdag bij Roda’s thuiswedstrijd tegen NEC met name aan Nijmeegse kant een aantal spelers ontbreken.

Jensen
Roda JC zal zelf echter ook moeten schuiven, want Richard Jensen is opgeroepen voor Jong Finland. De centrale verdediger zal met het Fins beloftenteam wedstrijden tegen Jong Denemarken en Jong Polen spelen en ontbreekt daardoor voor een week in de selectie van Roda-coach Robert Molenaar. Waarschijnlijk betekent het dat voor Niels Verburgh een eerste basisplaats in het verschiet ligt.

Stapel
Bij NEC stapelen de afwezigen zich op. Naast het viertal Syb van Ottele en Dirk Proper (beide Nederland onder-17) en Lucas Veenendaal en Bart van Rooij (beide Nederland onder-18) ontbreken er bij de Nijmegenaren ook spelers die onder Jack de Gier regelmatig speelminuten krijgen. Het gaat om de talentvolle reserve-spits Ole Romeny, die met Nederland onder-19 in actie zal komen, en centrale verdediger Joseph Kvida, die is opgeroepen voor Jong Tsjechië. Kvida was vrijdag nog basisspeler tegen FC Dordrecht, Romeny viel in die wedstrijd in.

Coutinho
Daarbij komt dat Gino Coutinho, die De Giers tweede keus onder de lat was achter Norbert Alblas, zijn contract bij de clubleiding heeft ingeleverd. De doelman kon niet langer de motivatie opbrengen om als profvoetballer actief te blijven en stopt per direct.

Zaterdag
Roda JC en NEC kruisen aanstaande zaterdag de degens in het Parkstad Limburg Stadion. De wedstrijd tussen de nummers 9 en 4 van de Keuken Kampioen Divisie begint dan om 20:45 uur. Wanneer Roda JC het duel naar zich toe trekt, passeert het NEC op de ranglijst.