Ivan Prtajin verruilt Hajduk Split voor Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft Ivan Prtajin toegevoegd aan de selectie. De 23-jarige spits wordt transfervrij overgenomen van Hajduk Split.

Prtajin heeft al een proefperiode in Kerkrade achter de rug. De spits speelde mee in de oefenwedstrijden tegen Alemannia Aachen, EVV en Borussia Mönchengladbach II. In die wedstrijden trof hij eenmaal doel. Bovendien wist hij de technische staf ervan te overtuigen een versterking te zijn voor Roda JC.

Zijn salariseisen vielen aanvankelijk minder in de smaak in Kerkrade, waardoor er van een definitieve komst naar het Parkstad Limburg Stadion geen sprake leek. Uiteindelijk zijn beide partijen er toch uitgekomen. Prtajin tekent in Kerkrade een contract voor een seizoen, met een optie op een tweede jaar.

Prtajin doorliep de jeugdopleiding van NK Zagreb, waarna hij op 18-jarige leeftijd werd overgenomen door Udinese. Zijn Italiaanse avontuur duurde drie jaar, waarna hij terugkeerde naar Kroatië, om voor Hajduk Split uit te komen. Dat verhuurde hem nog een seizoen aan NK Dugopolje. Medio 2019 liep het contract van Prtajin bij Hajduk Split af. In 88 wedstrijden in het betaalde voetbal wist de Kroaat vooralsnog 34 maal het net te vinden.

Foto: Roda JC Kerkrade