Jong Ajax eerste thuishorde voor Roda JC

Vrijdagavond staat Roda JC potentieel voor een pittige opgave in het eerste thuisduel van het seizoen. De beloften van Ajax komen op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.

Voor het oog van de eigen supporters zal de ploeg van Jurgen Streppel proberen om de vliegende start van de competitie een vervolg te geven. Vorige week werd aan de Krommedijk immers met speels gemak gewonnen van FC Dordrecht. Van Jong Ajax kan Roda evenwel meer tegenstand verwachten.

De Amsterdammers begonnen maandag aan de competitie met een gelijkspel tegen Telstar. Tegen de Velsenaren speelde de ploeg met een aantal spelers die vrijdag bij Ajax 1 nog op de bank hadden gezeten, zoals Francisco Conceiçao, Kian Fitz-Jim en Youri Regeer. Aangezien de hoofdmacht later dit weekend nog in actie komt tegen FC Groningen is te verwachten dat Jong Ajax vrijdagavond met een aanmerkelijk zwakker elftal voor de dag komt.

Trackrecord
Wat dat betreft zijn de vooruitzichten voor Roda JC beter dan vier maanden geleden, toen de talenten juist met een ijzersterk elftal naar Kerkrade kwamen. Met onder andere Mohamed Ihattaren in de basis wisten de Goden(klein)zonen toen een punt uit het vuur te slepen in Kerkrade. Meer dan een punt hebben de beloften sowieso nog nooit weten te behalen in het Parkstad Limburg Stadion.

Dat goede trackrecord wil Roda vrijdagavond behouden met Terrence Douglas in de basis. De linksback, opgeleid op De Toekomst, keert terug van een schorsing en maakt zijn competitiedebuut voor de Kerkradenaren. Dat gaat ten koste van Ali Barak, die tegen FC Dordrecht de zwakste schakel was. Niek Vossebelt keert terug van een langdurige blessure en neemt plaats op de bank, terwijl Arjen van der Heide juist niet inzetbaar is vanwege een blessure.

Verwachte opstelling Roda JC: De Boer – Reith, Röseler, Joppen, Douglas – Bouchouari, Emmers, Sieben – Mallahi, Vente, Limbombe.

Roda JC – Jong Ajax begint vrijdagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van Clay Ruperti. De wedstrijd is, zoals gebruikelijk, live te volgen via Twitter.

Header: Roda JC Live