Jong Ajax laat Roda JC kansloos: 5-1

Roda JC Kerkrade heeft in Amsterdam haar grootste nederlaag van het huidige seizoen gelden. Op Sportpark de Toekomst verloren de bezoekers van Jong Ajax met 5-1. Het Kerkraadse doelpunt kwam voor rekening van Mario Engels.

In zijn vorige jaargang in de Eerste Divisie kende Roda JC geen gelukkige start op De Toekomst, waar het na een kwartier tegen een 3-0 achterstand aankeek. Ook ditmaal gaf het begin geen goede hoop. Na tien minuten was het Noa Lang die eenvoudig de openingstreffer binnen kon schieten, waarna twee minuten later de voorsprong verdubbeld werd. Defensief geschutter aan Roda-zijde zorgde voor een doelpunt van Victor Jensen.

Op het moment dat Roda wat beter in de wedstrijd leek te komen, tekende Jong Ajax voor het derde doelpunt. Ditmaal was het Vaclav Cerny die doelman Radomir Novakovic wist te verschalken. Een minuut later kreeg Roda JC toch aansluiting in de wedstrijd, doordat Mario Engels met de nodige moeite een penalty na een handsbal verzilverde. Uiteindelijk ging de bal via doelman Kotarski in de goal. Voor rust zorgde Jasper ter Heide er echter voor dat de marge op de helft toch drie doelpunten bedroeg, door voor de 4-1 te tekenen.

In de tweede helft probeerde Robert Molenaar middels aanvallende wissels een aansluitingstreffer te forceren, maar die kwam er niet. Sterker nog, ook in de tweede helft wisten de Kerkradenaren nauwelijks kansen te creëren. Ook Jong Ajax was minder gevaarlijk dan in het eerste bedrijf, al werd er soms vlijmscherp gecounterd door de thuisploeg. Het vijfde doelpunt werd echter niet uit zo’n vlotte aanval gescoord: een afvallende bal uit een corner viel voor de voeten van Perr Schuurs, die uithaalde. Met horten en stoten verdween de bal opnieuw in het doel.

Voor het eind van de wedstrijd liet Roda JC nog één vloeiende aanval zien, maar Florian Loshaj, die debuteerde, stuitte op Kotarski. Zonder blessuretijd kwam er een einde aan de lijdensweg van de Kerkradenaren, die vrijdag opnieuw mogen aantreden. Dan komt SC Cambuur op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.

Foto: Roda JC Live