Roda JC met nodige moeite langs SC Cambuur

Na twee opeenvolgende nederlagen weet Roda JC Kerkrade weer wat winnen is. In het eigen Parkstad Limburg Stadion werd vrijdagavond SC Cambuur verslagen met 1-0. Livio Milts was de matchwinner.

Dankzij de Belg, die zijn rentree maakte na een wedstrijd schorsing, kenden de Kerkradenaren een ware bliksemstart. Al na vijf minuten wist hij de voorsprong op het scorebord te zetten, op aangeven van Mario Engels. De 6.535 toeschouwers hoopten dat dit een voorbode zou zijn voor een nieuw spektakelstuk, na de thuiswedstrijd tegen Jong AZ (6-2), maar dat bleef uit.

Het voetbal dat Roda gedurende de gehele wedstrijd liet zien, was namelijk op zijn zachtst gezegd pover. De thuisploeg was immers uit op eerherstel na de forse zeperd tegen Jong Ajax, maar liet dat uit bijna niets blijken. Tot grote kansen kwamen de geel-zwarten nauwelijks, sterker nog: de ploeg van Robert Molenaar moest zich gedurende vrijwel de hele wedstrijd beperken tot verdedigen en ballen naar voren roeien. Met die vuurpijlen naar voren kon het duo Mart Remans en Mario Engels vrijwel niets.

SC Cambuur nam het initiatief in de gehele wedstrijd en poogde de gelijkmaker te forceren, maar ook de Leeuwarders wisten nauwelijks grote kansen te forceren. Slechts enkele keren moest Radomir Novakovic daadwerkelijk in actie komen. Op beslissende momenten wist de doelman zich te onderscheiden met knappe reddingen. Een kwartier voor tijd liet Milts de kans op zijn tweede liggen, door oog in oog met doelman Xavier Mous op de keeper te schieten.

Hierdoor bleef het tot het eind bibberen voor de toeschouwers en spelers. Richard Jensen mocht in de laatste vijf minuten nog terugkomen van blessureleed om als extra slot op de deur te fungeren. Dat sorteerde effect, want serieus gevaar ontstond er niet meer. De drie punten bleven zodoende in Kerkrade.

Foto: Roda JC Live