Jong FC Utrecht bezorgt Roda JC eerste nederlaag

Roda JC is zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. Op Sportpark Zoudenbalch wonnen de beloften van Jong FC Utrecht met 1-0, door een late goal van Jesse van de Haar.

In een drijfnat Utrecht verschenen de Kerkradenaren met dezelfde elf namen ten tonele als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Net als een week geleden leidde dat niet tot een spetterende eerste helft. Sterker nog, in het eerste bedrijf werd Roda bij vlagen weggespeeld door Jong FC Utrecht. De beloften voetbalden makkelijker en kregen de kansen, met de grootste mogelijkheid voor Nazjir Held. Van dichtbij kopte hij een voorzet echter ruim naast. De bezoekers wisten hier niets tegenover te zetten.

Na rust tapte Roda vervolgens wel uit een ander vaatje. Met Sami Ouaissa als vervanger voor de tegenvallende Arjen van der Heide namen de geel-zwarten het initiatief over. Tot grote kansen leidde het evenwel niet, al had Maximilian Schmid wel gevaarlijk kunnen worden met een kopbal. Hij schampte de bal slechts. Aan de overkant was Mees Rijks de gevaarlijkste man, met een schot van dichtbij.

Net toen alle toeschouwers zich neergelegd leken te hebben bij een doelpuntloos gelijkspel, kwam er toch nog reuring. Vlak voor het einde van de wedstrijd was Ouaissa met een geplaatst schot dichtbij een doelpunt, maar de redding van Kevin Gadellaa mocht er zijn. De goal viel vervolgens in blessuretijd aan de overkant. Koen Bucker, die prima keepte, liet een hoge bal uit een hoekschop los, waarna Van de Haar er als de kippen bij was om de winnende treffer binnen te tikken.

Ondanks de nederlaag blijft Roda JC bovenaan staan in de Keuken Kampioen Divisie, al hebben FC Eindhoven en MVV wel minder verliespunten. Die twee ploegen hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.

Foto: Roda JC Live