Saydou Bangura tekent profcontract bij Roda JC

Sinds een paar weken is Roda JC een nieuwe publiekslieveling rijker. Vanaf vandaag staat die lieveling ook daadwerkelijk onder contract in Kerkrade. Saydou Bangura is in ieder geval de komende twee seizoenen Roda JC’er.

De spits was in de eerste competitiewedstrijd trefzeker tegen Helmond Sport, nadat hij ook een prima oefencampagne had doorgemaakt. Tel daarbij aanstekelijke enthousiasme en een innemend interview op, plus het feit dat hij afkomstig is uit Kerkrade, en een nieuwe publiekslieveling is geboren. Ook na een matige invalbeurt tegen ADO Den Haag werd Bangura luidkeels toegezongen door de honderden Roda-fans op de tribune. De roep om een contract voor de ‘Bomber van Bleijerheide’ werd luider en luider, woensdagmiddag is het zover.

Bangura tekent een contract voor twee seizoenen, met nog een optie op een derde jaar. Het betekent het einde van een opmerkelijke route naar het betaald voetbal, een route die hem voerde langs Fortuna Sittard, Alemannia Aachen en 1. FC Kaiserslautern. In de vroege jeugd speelde hij voor KVC Oranje en RKSV Bekkerveld. Technisch manager Rob Servais vindt dat Bangura in de oefencampagne heeft laten zien van meerwaarde te kunnen zijn. “Dat belonen wij met een contract. We zijn blij dat we een jongen uit de eigen regio aan onze selectie kunnen toevoegen. We denken met veel individuele aandacht zijn ontwikkeling te kunnen versnellen”, aldus Servais.

Bangura zelf is uiteraard gelukkig met zijn verbintenis. “Al van jongs af aan droom ik ervan om in het Parkstad Limburg Stadion te spelen”, begint hij op de clubsite. “Tegen Helmond Sport kwam deze droom uit. Dat ik ook nog wist te scoren maakte het alleen maar mooier. Ik ben dan ook enorm trots dat ik vandaag mijn eerste profcontract heb mogen tekenen bij onze mooie club.”

Foto: Roda JC Live