Personele problemen achterin bij Roda JC voor wedstrijd tegen Helmond

Jurgen Streppel moet noodgedwongen husselen in zijn opstelling voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Waarschijnlijk keert Erik Falkenburg terug in de basis, als Roda JC om 21:00 uur aftrapt tegen de Brabanders.

De wedstrijd tegen Helmond Sport biedt Roda een mooie kans om de ingezette ongeslagen reeks voort te zetten. De Kerkradenaren hebben de draad weer opgepakt na wat mindere weken en weten weer te scoren, maar krijgen vooral ook weinig doelpunten tegen. Daarom lijken de weinig scorende Brabanders op papier een mooie tegenstander, maar schijn bedriegt.

De laatste weken loopt het namelijk prima bij het elftal van Wil Boessen, dat acht punten uit de laatste zes wedstrijden haalde. Twee weken geleden werd Jong PSV nog verslagen, afgelopen week was Go Ahead Eagles te sterk. Door van Roda JC te winnen zou Helmond Sport kunnen aanhaken bij de middenmoot in de Keuken Kampioen Divisie.

Roda zoekt juist naar aansluiting in het linkerrijtje. Met een overwinning zouden de Kerkradenaren na zestien speelrondes op een prima achtste plek staan, op maar vijf punten van een zekere play-offplek. De ploeg van Jurgen Streppel is inmiddels alweer vier wedstrijden ongeslagen.

Kees Luijckx pakte op bezoek bij Jong PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor de aanvoerder geschorst is. Omdat Richard Jensen geblesseerd is, lijkt Niek Vossebelt de logische vervanger in de centrale verdediging. Vossebelt presteert de laatste weken juist best aardig op het aanvallende middenveld, waardoor daar een plek vrijkomt voor Erik Falkenburg of Roland Alberg.

Alberg keert terug na twee wedstrijden schorsing. De technisch begaafde middenvelder pakte een oliedomme rode kaart tegen N.E.C., en zou daarmee het nodige krediet te hebben verspeeld. Het lijkt niet logisch dat hij meteen terugkeert in de basiself. Dat betekent dat Falkenburg na een paar invalbeurten waarschijnlijk weer eens vanaf het begin mag meedoen. Amir Absalem, die deze week vader werd, ontbreekt vanwege een blessure. Waarschijnlijk neemt Mitchel Keulen zijn plek in.

Verwachte opstelling Roda JC: Hoekstra – Marzo, Vossebelt, Lambrix, Keulen – Klaasen, Bakker, Bouchouari, Falkenburg – Goppel, Serrarens.

Bij Helmond Sport ontbreken Dani Theunissen en Ramon de Wilde. Kay van de Vorst keert terug van een blessure en belandt dus in een nagenoeg fitte selectie.

Verwachte opstelling Helmond Sport: Van Gassel – Reith, Joppen, Van Hoorenbeeck, Van der Sluijs – Stans, Duijvestijn, Vereijken – Bosiers, Goselink, Loukili.

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion begint om 21:00 en staat onder leiding van arbiter Bijl. U volgt het wedstrijdverloop live via ons Twitter-account, @RodaJClive.

Foto: Roda JC Live