Jong Roda wilt toch instromen in de voetbalpiramide

Nadat er eerder van af werd gezien, wilt Roda JC met jong Roda JC, toch instromen in het betaald voetbal. Dat verteld Ton Caanen in de Limburger van vanochtend. Zeven andere profclubs hebben net als Roda JC in te stromen in de voetbalpiramide.

De clubs willen graag al op aan de bovenkant van de piramide gaan instromen. Het gaat hierbij om de Eredivisie, Jupiler League, tweede en derde divisie, de topklassen en de hoofdklasses van de amateurs. Voor komend seizoen is instromen nog niet mogelijk, maar voor het seizoen 2018/2019 ligt er een voorstel om in te stromen. De KNVB gaat een voorstel uitwerken waarin de voorwaarden en het niveau van instromen bepaald gaat worden. De bondsvergadering zal al op 21 maart moeten instemmen met het voorstel.

Ton Caanen zegt verder in de Limburger:’Het is heel belangrijk voor de technische ontwikkeling van talenten dat ze zich kunnen meten op niveau’. Er wordt verwacht dat de clubs die al eerder ingestroomd zijn in de eerste divisie gaan protesteren over het opnieuw invoegen van ploegen. Caanen zegt hier het volgende over:’Daar hoor je het geluid dat ze vinden dat iedereen zijn kans destijds heeft gehad. Wij hebben nu echter pas de mogelijkheden om in te stappen.’

Het deelnemen aan de voetbalpiramide brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Daardoor was het voor Roda JC eerder nog niet interessant om deel te nemen en daarom stromen ook de andere Limburgse clubs voorlopig nog niet in.