Jong Sparta Rotterdam te sterk voor Jong Roda JC

De beloften van Roda JC Kerkrade hebben gisteravond opnieuw een nederlaag geleden in de Beloftencompetitie voorronde 4. Jong Sparta Rotterdam was in eigen huis met 3-2 te sterk voor de Kerkraadse leeftijdsgenoten.

De manschappen van Regillio Vrede begonnen nogal slap aan het duel en incasseerden in het openingskwartier al twee treffers; de Spartanen Van der Stoep en Stokkers tekenden voor de 1-0 en 2-0 namens de thuisploeg. Daarna werd het evenwicht in het wedstrijdbeeld enigszins hersteld en kwam er nog voor de rust een aansluitingstreffer; aanvaller Paul Schröders trof doel namens de geel-zwarten. Na de rust startte Jong Roda JC duidelijk feller dan dat het dat in de eerste helft had gedaan en het beloonde zichzelf met een tweede treffer; Sherry Kindo Kamara was de doelpuntenmaker in de 51e minuut. De 2-2 werd na een dik uur spelen echter weer teniet gedaan, want door opnieuw een doelpunt van Van der Stoep kwam de thuisploeg weer op voorsprong, die het ondanks enkele grote kansen voor Jong Roda JC niet meer uit handen zou geven.

Coach Regillio Vrede beschrijft op de clubsite het duel als ‘een onterechte nederlaag’ voor zijn ploeg: “We hebben een onverdiende nederlaag geleden. De wedstrijd verliezen we in de eerste tien minuten omdat we te snel op achterstand komen. We begonnen ongeconcentreerd aan de wedstrijd, waardoor we het onszelf moeilijk maakten. We kwamen achter door persoonlijke fouten. Daarna hebben we het systeem aangepast en zijn we vooruit druk gaan zetten om de aansluitingstreffer te maken. Op basis van de eerste helft waren we de betere partij en scoorden we ons doelpunt. In de tweede helft begonnen we voortvarend: we maken de gelijkmaker en hebben doorgezet hetgeen resulteerde in veel kansen die we helaas niet wisten te benutten. Een onbeschreven regel in de voetballerij gaat dan op: als je de kansen zelf niet benut, dan valt hij wel aan de andere kant. En zo geschiedde helaas.”

Door deze nederlaag blijven de Limburgers op de 5e plaats steken in de Belofencompetitie voorronde 4. Volgende week maandag (6 oktober) spelen ze om 18:30 uur hun volgende wedstrijd; op het complex van vv Schaesberg ontvangen zij dan Jong Willem II.

Opstelling Jong Roda JC Kerkrade:

Yannick Derix – Enock Ekongo, Daryl Werker, Melvin Senden (57′ Danny Stassar), Sebastiaan de Jongh – Brian Thong, Jorrit Smeets (66′ Robin Faassen), Kai-David Bösing – Sherry Kindo Kamara, Paul Schröders, Brian Jacobs (74′ Arsalan Haydary).

Foto: Roda JC Live