De redactie voorspelt – Oktober

De competitie is alweer een flink eind onderweg; na acht wedstrijden nadert de beslissing in de eerste periode, en lijkt zich een groepje clubs af te splitsen van de rest van de teams bovenaan de tussenstand. NEC, Roda JC, FC Volendam en FC Eindhoven voeren de lijst aan en ogen tot nu toe de sterkste teams van de competitie. In de maand oktober staan wederom drie competitiewedstrijden op het programma, aangevuld met de derde ronde van de KNVB Beker. Zoals elke maand neemt de redactie van Roda JC Live de aankomende wedstrijden onder de loep.

Roda JC Kerkrade – Jong PSV (3 oktober)
Voorspellingen: 3-0 (Luc), 2-1 (Jeroen), 3-1 (Sem), 3-1 (Robbert)
In actie komen voordat de hoofdmacht van PSV dat doet, het heeft – zoals eerder geschreven – zijn voordelen voor de tegenstanders van beloftenteams. Zo ook in het eerste duel van oktober, wanneer Roda het opneemt tegen het tweede elftal van PSV. Een overwinning is een vereiste en wordt dan ook unaniem verwacht door de redactie. Het optimisme over de doelpunten is hoog; alleen Jeroen verwacht een marge kleiner dan twee doelpunten.

Jong FC Twente – Roda JC Kerkrade (20 oktober)
Voorspellingen: 1-2 (Luc), 0-2 (Jeroen), 1-1 (Sem), 1-2 (Robbert)
Dat niet elke wedstrijd tegen beloften even makkelijk is, zal echter twee weken later blijken op bezoek in een lege Grolsch Veste in Enschede. De winkans is hoog, maar we verwachten geen geweldig duel dat de fans lang zal heugen. Sem tempert de verwachtingen verder door een 1-1 op het bord in te vullen. Toch is Roda ook dit keer het aan zijn stand verplicht ‘gewoon’ drie punten mee te nemen naar Kerkrade.

Roda JC Kerkrade – Sparta Rotterdam (26 oktober)
Voorspellingen: 2-1 (Luc), 2-2 (Jeroen), 2-1 (Sem), 1-3 (Robbert)
Zoals wel vaker gebeurt ontmoeten twee clubs door het bekertoernooi elkaar twee keer vlak na elkaar. Dit keer is het de beurt aan Roda JC en Sparta, twee ploegen in de top van de competitie die tot nu toe een sterke seizoensstart kenden. De winkansen zijn daarom een stuk kleiner dan in de voorgaande twee duels, met name doordat Roda zich na de zeperd in Volendam nog moet bewijzen in duels met medekoplopers. Elk punt zal zwaarbevochten zijn, maar de kans is aanzienlijk er punt(en) in Kerkrade zullen blijven.

Roda JC Kerkrade – Sparta Rotterdam (30 oktober, beker)
Voorspellingen: 3-0 (Luc), 1-0 (Jeroen), 2-1 (Sem), *2-2 (Robbert)
Enkele dagen na de competitieronde komen we aan bij de bekervariant van het affiche tegen de Kasteelbewoners. De teams zullen een stuk beter op elkaar ingespeeld zijn, waardoor de wedstrijd waarschijnlijk een stuk minder interessant is dan de wedstrijd vier dagen eerder. Het zal meer aankomen op individuele kwaliteiten, waarin Sparta uiteindelijk het onderspit delft en diens bekercampagne ziet stranden in de derde ronde. Over de wijze waarop is de redactie het echter niet helemaal eens; Robbert verwacht een heet en lang avondje dat pas vanaf de strafschopstip zal worden beëindigd.

Volgende maand de volgende editie van ‘De redactie voorspelt’, met daarin de duels van de maand november.

Foto: Roda JC Live.

Comments are closed.