Jong Willem II duidelijk te sterk voor Jong Roda JC

Jong Roda JC Kerkrade is er niet in geslaagd om haar tweede competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Willem II had het team van Regillio Vrede geen moment uitzicht op een resultaat; de Tricolores wonnen het duel gemakkelijk met 4-0.

Bij de Kerkradenaren stonden enkele eerste elftal-spelers in de basisopstelling; Benjamin van Leer, Daryl Werker, Nayib Lagouireh en Mitchel Paulissen maakten allen hun opwachting. Zij zagen de van begin af aan sterkere Tilburgers direct het heft in handen nemen. Na een dik halfuur spelen had Willem II’er Renan Zanelli met twee treffers de thuisclub op een 2-0 voorspong gezet; bij de eerste tegentreffer zag Van Leer er bepaald niet goed uit. Het krachtsverschil werd verder in de score uitgedrukt door Willem II’er Stijn Derkx; met een superieure kanonskogel van grote afstand was Van Leer ditmaal volstrekt kansloos. Zo gingen de teams bij een 3-0 stand rusten.

Na de pauze hadden de Limburgers iets meer grip op hun tegenstander, maar echt gevaarlijk werden de mannen van Vrede in voetballend opzicht niet. Roda-spits Rigino Cicilia slaagde er wel in gevaarlijk te worden, via een harde overtreding wel te verstaan. De karatetrap die hij uitdeelde kwam hem op een rode kaart te staan. Het daaropvolgende massale opstootje zorgde dan toch nog voor wat entertainment voor de toeschouwers langs de lijn, die verder nog zagen dat Fabian Sporkslede met een listige vrije trap Van Leer voor de vierde keer deze avond het nakijken gaf. 4-0 was tevens de eindstand.

Na de zege van vorige week op Sparta, hebben de geel-zwarte beloften logischerwijs 3 punten in de eerste twee wedstrijden in de competitie vergaard. Volgende week dinsdag, op 26 augustus, ontvangen de Limburgers in eigen huis FC Volendam (een dag nadat de hoofdmachten van beide clubs elkaar in Volendam treffen, dus).

Opstelling Jong Roda JC:
Van Leer – Pietersma, Werker, Hellemons (’46 Ekongo), De Jongh (’83 Senden) – Thong, Smeets, Paulissen (’90 Faassen) – Schröders, Cicilia, Lagouireh

Foto: Roda JC Live

 

Comments are closed.