Wiedemeijer leidt Roda JC – FC Eindhoven

Het duel tussen Roda JC Kerkrade en FC Eindhoven, aankomende vrijdag om 20:00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Siebert en Lobbert. Vierde official is de heer Berben.

De 46-jarige Wiedemeijer, die zondag tevens als vierde official zal fungeren bij Eredivisietopper Ajax – PSV, floot in het afgelopen weekend in de Grolsch Veste de wedstrijd tussen FC Twente en ADO Den Haag. De arbiter kende een opmerkelijk moment in dat duel: Twente-aanvaller Luc Castaignos verstopte een aansteker, die even daarvoor door Twente-supporters in de richting van ADO-speler Gianni Zuiverloon was gesmeten, in zijn sok. Zuiverloon, die naar de grond was gegaan nadat hij geraakt werd door de aansteker, zag nog net hoe Castaignos het voorwerp verstopte. Wiedemeijer vroeg de ADO-speler na het laatste fluitsignaal om tegenover de verschillende media niets over het bewuste incident te zeggen, en dat deed Zuiverloon dan ook niet. De scheidsrechter had dat verzoek echter niet bij Castaignos neergelegd, die derhalve na afloop gewoon vertelde dat hij inderdaad de aansteker verstopte in de hoop snel verder te kunnen spelen.

De laatste keer dat Wiedemeijer de fluit hanteerde bij een duel van Roda JC, was op 8 december 2013. Roda JC verloor toen in het eigen Parkstad Limburg Stadion met 1-3 van Heracles Almelo.

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.