Juric enige ex-Roda JC-speler op WK

Over anderhalve week start het WK met de kraker tussen Rusland en Saoedi-Arabië. Nederland is vanzelfsprekend niet op het toernooi aanwezig, maar dat geldt wel voor één oud-speler van Roda JC: Tomi Juric.

De aanvaller, die in het seizoen 2015/2016 in Kerkrade onder contract stond, is door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de definitieve selectie van Australië.

Blessure
De deelname van Juric stond op de tocht omdat hij, niet geheel verrassend, met een lichte blessure kampte. Desondanks is de centrumspits nu zeker van zijn plekje op de mondiale eindronde, waar Australië het in de poulefase opneemt tegen Frankrijk, Denemarken en Peru. De huidige speler van FC Luzern zal rugnummer 9 dragen in dienst van de Socceroos, zoals hij dat ook bij Roda deed. Bij de Koempelclub  scoorde Juric in twintig wedstrijd zeven maal, voordat hij naar Zwitserland verkaste.

Geen gezelschap
Juric had op het toernooi gezelschap kunnen krijgen van meerdere spelers met een Roda-verleden, maar door wisselende omstandigheden zou het niet zover komen. Danilo Pereira zou normaliter in aanmerking komen voor een plek in de Portugese selectie, maar hij is uitgeschakeld met een slepende blessure. Jagos Vukovic kwam eind 2017 nog in actie voor het Servisch nationale elftal, maar werd niet opgenomen in de (voorlopige) selectie van zijn land voor het WK. Andere ex-Roda JC’ers die op dit moment international zijn, zijn onder meer Donis Avdijaj (Kosovo), Arnaud Sutchuin Djoum (Kameroen), Richmond Boakye en Edwin Gyasi (Ghana), Krisztian Németh (Hongarije) en Georgy Zhukov (Kazachstan), maar die landen wisten zich niet voor het WK te plaatsen.

Tomasson
Wie op zijn beurt wél in Rusland te vinden is, is Jon Dahl Tomasson, van wie u zich vast nog wel kunt herinneren dat hij bij Roda JC een half jaar als hoofdtrainer voor de groep stond. Tomasson is nu namelijk als assistent-trainer verbonden aan het Deens nationaal elftal. Denemarken is, zoals reeds vermeld, in een poule gekoppeld aan Frankrijk, Peru en het Australië van Juric.