Kalezic: “Boakye zat met zijn hoofd ergens anders”

Vlak voor de jaarwisseling maakte Roda JC Kerkrade bekend dat de huurperiode van Richmond Boakye in Zuid-Limburg ten einde was. De Ghanees, die gehuurd was van de Italiaanse club Atalanta Bergamo, had de hooggespannen verwachtingen bij lange na niet waar kunnen maken. Trainer Darije Kalezic legt uit: “Richmond zat met zijn gedachten niet bij het team.”

Toen Boakye gepresenteerd werd, waren de verwachtingen hoog. De spits kwam regelmatig uit voor het Ghanese nationale team en stond te boek als één van de grootste talenten. Hij verkaste echter naar Kerkrade met een, volgens Kalezic, “bizarre” clausule in het contract: Boakye zou twee ton salaris in moeten leveren bij Atalanta als hij niet minimaal tien keer scoorde tijdens zijn periode bij de geel-zwarten.

“Wij hadden gedacht dat Richmond veel meer waarde zou hebben”, vertelt Kalezic aan VoetbalPrimeur. Hij was met zijn hoofd echter ergens anders dan bij het team. Zijn doelen waren anders dan de onze en dat was bepalend voor zijn doen en laten.” Daarmee doelt de hoofdtrainer duidelijk op de, door hem afgekeurde, clausule in het contract. Boakye werd ook nog uit de selectie gezet wegens herhaaldelijk laat komen. “Daarna zagen wij geen andere optie dan hem terug te laten keren naar Atalanta.”

Zijn zaakwaarnemer heeft echter verklaard dat Boakye ook niet terug zal keren naar Atalanta. De Italiaanse club wil de spits het gehele seizoen verhuren en een voortijdige terugkeer is dus “onbespreekbaar”. In dat kader is de voormalig topscorer van Elche CF nu aangeboden bij Chievo door zijn werkgever. Bergamo zou Boakye willen ruilen tegen de door hen gewilde Alberto Paloschi en daarbij nog eens 5 miljoen euro willen neertellen. Chievo lijkt daar echter niet mee in te willen stemmen, waardoor het onduidelijk is waar de spits komende seizoenshelft zal spelen.

Nieuwe Roda-spits
Roda is ondertussen op zoek naar een degelijke vervanger. Kalezic gaf gisteren al aan tegenover L1 dat er “absoluut” een spits bij komt gedurende de winter. Hij hoopt op een spits met ervaring in de Eredivisie, maar beseft dat hij afhankelijk is van welke spelers beschikbaar zijn. Een buitenlandse speler sluit hij dan ook absoluut niet uit. “Eredivisie-ervaring zou een spoedige acclimatisatie vergemakkelijken. We beseffen echter dat alleen Nederlandse spelers een droomscenario is, dus we kijken ook over de grens.”

Foto: Football Made In Ghana

Comments (2)

Comments are closed.