Roda op trainingskamp met Engelse testspeler, zonder Lagouireh

Roda JC Kerkrade verblijft sinds gistermorgen in het Vale do Lobo Resort in de Portugese Algarve. Nadat gisteren aanwinst Jordy Buijs gewoon met de rest van de selectie op het vliegveld stapte, komt er vandaag versterking van een testspeler: de 18-jarige Engelsman Kyle Walker-Peters.

Verdediger Buijs, die het rugnummer 3 van Gibril Sankoh overneemt, trainde gistermiddag voor het eerst mee met de selectie van trainer Darije Kalezic. Vanavond krijgt hij gezelschap van een andere nieuweling: Kyle Walker-Peters. Deze jongeman, die bij voorkeur als rechtsback speelt, maar ook op de linksbackpositie inzetbaar is, vliegt over uit Londen. Hij staat onder contract bij Tottenham Hotspur. De komende week zal moeten blijken of hij de technische staf dusdanig kan imponeren dat hij in aanmerking komt voor een verhuur.

Walker-Peters heeft een doorlopend contract bij de Spurs. Hij haakte echter nog nooit aan bij de selectie van het eerste elftal bij een officiële wedstrijd. Wel speelde hij dit seizoen tot nu toe alle wedstrijden in de Premier League voor beloften. Daarin kwam de rechtsback 12 keer in actie voor Jong Tottenham Hotspur. Iedere keer speelde hij de volledige negentig minuten; gisteren voor het laatst, tijdens de met 3-1 verloren uitwedstrijd bij Jong Manchester United. Tevens kwam Walker dit seizoen vier maal uit voor Jong Engeland.

Iemand die niet mee is gereisd naar het trainingskamp is de Belg Nayib Lagouireh. De rechtsbuiten, wiens contract aankomende zomer afloopt, maakte dit seizoen nog een enkele keer deel uit van de selectie van het eerste elftal van Roda JC. Hij lijkt geen perspectief meer te hebben bij de Kerkradenaren, maar het is onduidelijk of er interesse is voor de rappe buitenspeler.

Donderdag speelt Roda een oefenwedstrijd in de Algarve. Deze begint om 11 uur ’s ochtends Portugese tijd, dus in Nederland om 12 uur. De geel-zwarten zullen uitkomen tegen SC Farense, de – schrik niet – nummer 17 van de Portugese Secunda Liga, SC Farense. De wedstrijd wordt gespeeld in het Estadio Algarve, dat ook werd gebruikt tijdens het Europees Kampioenschap 2004.

Foto: Getty

Comments (4)

Comments are closed.