Kalezic gepresenteerd: “Stabiele Eredivisie-club worden”

Darije Kalezic is vrijdagochtend officiel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. In het bijzijn van de pers tekende hij zijn contract voor twee seizoenen. Vervolgens verscheen hij voor de microfoon van 1Limburg en in het programma Avondgasten.

Komend seizoen is handhaving in de Eredivisie natuurlijk het doel. Dat onderkent Kalezic: “Het is moeilijk te zeggen waar we gaan eindigen. We gaan ervoor om te spelen zoals het publiek dat graag ziet, maar wel vanuit een voetballende gedachte. We gaan er alles aan doen om ons te handhaven en een goede basis voor een succesvolle toekomst te leggen.”

Vechtlust
Daarvoor zal hard gewerkt moeten worden en dan kan het begrip Koempel-mentaliteit natuurlijk niet ontbreken. “Dat noemen ze in de Achterhoek “d’ran”: hard werken en vuur laten zien”, zo legt Kalezic het begrip uit. “De fans zijn belangrijk geweest in mijn keuze. Ik vond de sfeer thuis tegen NAC buitengewoon; dat heeft me overgehaald. Ik was er ook van overtuigd dat dat genoeg energie zou geven om NAC te overwinnen.”

Versterkingen
Nu is het tijd om voor volgend seizoen de selectie samen te stellen, beseft de trainer, die wel eerst nog even op vakantie gaat. “De spelers zijn toch ook op vakantie. Het is niet optimaal, maar het is nou eenmaal zo. Wel ga ik bellen met de huidige spelers op vakantie”, laat hij weten. “We moeten inventariseren wat zij willen en dan gaan kijken welke kwaliteiten we nog nodig hebben. Er zijn weinig mogelijkheden, maar dat is bekend.”

Er gaat al sinds de bekendmaking het gerucht dat Kalezic wel eens spelers van Jong PSV mee zou willen nemen. “Marquet kan een goede zijn, maar het is afhankelijk van de rest van het efltal. Met Locadia heb ik het er niet over gehad, maar ook dat is natuurlijk een goede speler voor Roda.” Eén ding stelt de nieuwe trainer in ieder geval duidelijk: “Spelers moeten graag hierheen willen komen. Dat willen we uitstralen.”

Om nog één ding duidelijk te stellen: “Ook als Roda niet was gepromoveerd, was ik gekomen. We hebben met alle scenario’s rekening gehouden in onze gesprekken.”

Foto: Roda JC Kerkrade

 

Comments (1)

Comments are closed.