Kansloze avond voor Roda JC bij SC Cambuur

Op bezoek bij SC Cambuur heeft Roda JC vrijdagavond geen vuist kunnen maken. De Leeuwarders bleken in eigen huis met 3-0 te sterk.

In de lastige uitwedstrijd kwamen de geel-zwarten aardig uit de startblokken. Met hoge pressie wist het team van Jurgen Streppel in de beginfase Cambuur aardig te ontregelen. De 1-0 kwam na een minuut of tien dan ook uit de lucht vallen. Een van richting veranderde pass van Mitchel Paulissen belandde per toeval voor de voeten van Robert Mühren. De vaak trefzekere spits aarzelde ook nu niet en zette Cambuur met een goed schot op voorsprong.

Door de tegentreffer was Roda van slag en terug in de wedstrijd zouden de Kerkradenaren niet meer komen. Na een half uur verdubbelde Cambuur de voorsprong, nadat Roda zichzelf in de problemen voetbalde achterin. Nadat Lambrix en Absalem naar te moeilijke voetballende oplossingen zochten, kon Mühren de bal overnemen. Die zette Giovanni Korte vrij voor het doel: 2-0.

Als Roda plannen had voor de tweede helft konden die na de rust snel de ijskast in, want na nog geen halve minuut was het al 3-0. Een dramatische breedtepass van Niek Vossebelt werd onderschept door Jarchinio Antonia, omdat ook doelman Miguel Santos niet stond op te letten. Antonia, al vaker plaaggeest voor Roda, tikte de bal beheerst het doel in.

In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wel kansen op een doelpunt, maar beide doelmannen hoefden nog maar zelden in actie te komen. Het meest opvallende moment in de tweede helft was een rode kaart voor Mitchel Paulissen. De ex-Roda JC’er leek al de hele wedstrijd gebrand om zich te bewijzen en sneuvelde in zijn eigen eagerness. Een lompe beuk aan het adres van Danny Bakker betekende het einde van de wedstrijd voor Paulissen.

Foto: Roda JC Live