Telstar en Roda in evenwicht na armoedige vertoning

In een bijzonder slechte wedstrijd zijn Roda JC en SC Telstar niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. Erik Falkenburg opende de score, waarna Welat Cagro de stand gelijk trok.

Het lege Parkstad Limburg Stadion leek maandagavond geen motiverende werking te hebben op de spelers van beide elftallen. Beide ploegen wisten in de eerste 35 minuten van de wedstrijd geen kans te creëren, al kwam Telstar met enige regelmaat nog het dichtst bij het doel. De enige grote mogelijkheid van het eerste bedrijf kwam echter op naam van Falkenburg, die een puike voorzet van Roland Alberg inschoot. Doelman Jasper Schendelaar bracht echter redding.

In de tweede helft kwam Roda JC na een minuut of vijf op voorsprong, toen diezelfde Schendelaar in de fout ging. Een voorzet van Amir Absalem werd door de goalie volledig verkeerd ingeschat, waarna het voor Falkenburg een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schieten. Het was voor de 33-jarige aanvaller zijn eerste doelpunt in het geel-zwarte shirt.

De 1-0 leek in eerste instantie wat meer vertrouwen te geven aan het pover spelende elftal van Jurgen Streppel, want niet lang daarna kreeg Patrick Pflücke een grote kans op de 2-0. De kleine middenvelder, die als een van de weinigen een redelijke wedstrijd speelde, kwam net tekort om de bal in het doel te koppen.

In het laatste kwartier van de wedstrijd startte Telstar een slotoffensief, dat uiteindelijk het gewenste resultaat leidde. Waar doelman Miguel Santos eerder nog redde op een afstandsschot van Sebastian Soto, was hij kansloos op de penalty van Cagro. Die penalty kreeg Telstar nadat een kopbal door Kees Luijckx met de hand gekeerd werd.

Het zorgt ervoor dat beide ploegen een punt overhouden aan de wedstrijd en daardoor op gelijke hoogte blijven, op de vijfde en zesde plaats van de Keuken Kampioen Divisie.