Kansloze nederlaag voor Roda JC tegen De Graafschap

Roda JC is vrijdagavond tegen een bijna letterlijk kansloze nederlaag aangelopen. De Graafschap bleek met 1-3 te sterk. Namens de Kerkradenaren scoorde Stefano Marzo.

Na de vroege tegengoal tegen NAC Breda kende Roda JC ook in eigen huis een beroerde start. Na vijf minuten kon goalgetter Ralf Seuntjens al de openingstreffer achter Jan Hoekstra koppen. De doelman verkeek zich compleet op een voorzet vanaf de rechterflank, maar ook de Roda-verdediging zag er niet goed uit. Een spits als Seuntjens ongedekt laten is immers vragen om problemen.

Na de 0-1 kreeg de thuisploeg al snel een nieuwe domper te verwerken, toen arbiter Teuben floot voor een penalty na hands van Kees Luijckx. Seuntjens benutte het buitenkansje in de tiende minuut echter niet, want zijn slappe inzet eindigde in de handen van Hoekstra.

Vervolgens ontpopte zich een tam duel in de eerste helft. De Graafschap zette niet aan, waardoor Roda JC veel in balbezit kwam op het middenveld. De geel-zwarten waren echter niet bij machte om kansen te creëeren. Toen de Superboeren uiteindelijk vlak voor rust weer eens een kans kregen, was het gelijk raak. Elmo Lieftink krulde de bal vanaf de rand van de zestien in het doel.

De tweede helft kende opnieuw een rustig verloop. De Graafschap creëerde niet veel kansen, maar hoefde duidelijk niet alles te geven om Roda af te stoppen. De thuisploeg legde bij vlagen beroerd veldspel op de mat, waarbij Stefano Marzo wel het dieptepunt vormde. Toch was hij het die tien minuten voor tijd voor de 1-3 tekende. Na goed breed leggen van Erik Falkenburg poeierde de rechtsback raak.

Even daarvoor had Roda via Thijmen Goppel na 65 (!) minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd gecreëerd. Tot een slotoffensief kwam het niet na de treffer van Marzo. Sterker nog, De Graafschap kreeg nog een aantal kansen om de marge weer naar drie te tillen. Het dichtst bij kwam Danny Verbeek, die zijn vrije trap op de lat uiteen zag spatten.

Roda JC staat na de nederlaag nog tiende in de Keuken Kampioen Divisie, maar kan in het slechtste geval zakken naar plaats dertien. De Graafschap blijft derde.

Header: Roda JC Live