Kees Luijckx keert terug bij Roda JC

Roda JC heeft Kees Luijckx gecontracteerd. De verdediger tekent in Kerkrade een contract voor een seizoen.

Luijckx is de derde verdedigende aanwinst voor de geel-zwarten, na Stefano Marzo en Xander Lambrix. De 34-jarige speler gaat in Kerkrade acteren met rugnummer 4.

Luijckx is een oude bekende van Roda JC: in het dramatische seizoen 2013/2014 kwam de verdediger ook uit in het gele tenue. Toen degradeerde hij met Roda JC naar de Jupiler League. De verdediger maakte gedurende het seizoen geen stabiele indruk; zo werd Luijckx door trainer Ruud Brood al na een half uur gewisseld in het duel tegen FC Utrecht (3-3).

Dat vormde voor technisch directeur Jeffrey van As geen beletsel om Luijckx terug naar Kerkrade te halen. “Hij wordt één van de bepalende spelers op en naast het veld”, zo stelt Van As op de clubsite. “Kees brengt veel ervaring mee. Hij maakte al jong deel uit van verschillende Oranje-selecties, speelde bij AZ en in het buitenland. Ik ben blij dat hij in Kerkrade zijn kennis en ervaring komt overbrengen.”

Luijckx, geboren in Castricum, komt over van het Deense Silkeborg en is content met de overstap. “Ik vind het mooi om na 7 jaar weer terug te komen. Er is in de tussentijd veel gebeurd, zowel met mij als met Roda JC. Toen Jeffrey van As me belde of ik mee wilde bouwen aan het nieuwe Roda JC heb ik niet getwijfeld.” De verdediger sluit over anderhalve week aan bij de selectie.

Foto: Roda JC Live