Xander Lambrix tekent tweejarig contract bij Roda JC

Roda JC heeft Xander Lambrix toegevoegd aan de selectie. De twintigjarige verdediger tekent een contract voor twee seizoenen in Kerkrade.

Vanaf het begin van de trainingen dit jaar was Lambrix op proef in Kerkrade. Zo speelde hij een helft tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021 tegen Alfa Sport (15-0). De Belg heeft tijdens zijn proefperiode een overtuigende indruk achtergelaten, meldt de club op zijn website. Daarom blijft Lambrix bij het team van Jurgen Streppel.

Technisch directeur Jeffrey van As toont zich verheugd met het definitief aantrekken van Lambrix. “Xander is een voetballende, linksbenige centrale verdediger. Vanaf zijn zevende levensjaar was hij speler van de academie van KRC Genk; hij heeft een goede leerschool gehad. De afgelopen weken heeft Xander een prima indruk op ons achtergelaten.” Lambrix gaat spelen met rugnummer 20.

Naast Lambrix was ook Wouter Marinus op proef in de voorbije weken. Diens proefperiode is inmiddels afgelopen. De club is zich nog aan het beraden op een eventuele toekomst van Marinus in Kerkrade.

De komst van Lambrix voedt de vragen rondom de positie van een andere centrale verdediger, Daryl Werker. De Limburger heeft nog geen overeenstemming kunnen bereiken met Roda JC over een contractverlenging. Met het aantrekken van Lambrix is een van de verdedigende posities in ieder geval ingevuld.

Header: Roda JC Live