Klaasen: “Tevreden dat we het over de lijn trekken”

Na de overwinning bij Jong FC Utrecht (1-2) toonde Robert Klaasen zich een tevreden man. De middenvelder, die nog geen twaalf maanden geleden met Roda nog kansloos ten onder ging op Trainingscomplex Zoudenbalch, zag een wereld van verschil met vorig jaar.

“Misschien kan je hierin wel de progressie zien die we hebben geboekt sinds vorig jaar. Toen was het vrij slecht”, herinnert Klaasen zich. “Nu hebben we het de eerste helft heel goed gedaan. De tweede helft was het lastig, maar je moet tevreden zijn dat je het over de lijn trekt.”

Wat opviel in Utrecht was het inzakken van Jong FC Utrecht, tegenover de hoge druk die het publiek inmiddels van Roda JC gewend is. “Dat moet hier helemaal, want het veld is hier klein”, zo wist Klaasen. “Bovendien hebben zij jonge spelers, die makkelijk draaien. Als het veld dan groot wordt, wordt het lastiger.” Dat de Utrechters zich zo ver zouden laten zakken, had Klaasen evenwel niet verwacht. Om daar lachend aan toe te voegen: “Maar dat kwam ons niet slecht uit vandaag.”

Toch was de overwinning geen sinecure voor de Kerkradenaren. Nadat Arthur Zagre met enig fortuin de 1-2 in het doel schoot, werd het nog bibberen. “Vlak voor en na rust laten we na om de 0-3 te maken. Dan kan je het uitvoetballen. Nu weet je na de tegengoal dat het lastiger wordt. Vrijdag wisten we dat niet over de streep te trekken, maar nu gelukkig wel.”

Met de overwinning sluit Roda aan in de subtop van de Eerste Divisie, op slechts vier punten van een directe promotieplek. Dat stemt tevreden. “Het is misschien arrogant, maar we hadden geen enkele wedstrijd hoeven verliezen. We hadden hoger moeten staan. Dat is wel zonde, maar des te lekkerder is het dat je nu wel die aansluiting pakt.” Aanstaande zaterdag kunnen de Kerkradenaren weer wat klimmen, want bij een overwinning op FC Emmen wipt Roda over die ploeg heen. “Daar gaan we natuurlijk weer vol voor, een mooi potje.”

Header: Roda JC Live