Van Boekel en Kamphuis naar Kerkrade komende week

De subtopper in de Keuken Kampioen Divisie tussen Roda JC en FC Emmen staat zaterdagmiddag onder leiding van Pol van Boekel. Vier dagen later is het Jochem Kamphuis die fluit hanteert bij de bekerwedstrijd tussen de Kerkradenaren en FC Den Bosch.

Voor Van Boekel is het geen verre rit. De Brabander is woonachtig in Venray en hoeft dus niet vroeg op voor de wedstrijd, die om 16:30 uur aanvangt. Het is een tijd geleden dat Roda JC te maken kreeg met de arbiter: in januari 2020, nog voor een zekere pandemie, floot hij de derby tussen Roda JC en MVV, die in 2-2 eindigde. FC Emmen verloor dit seizoen onder leiding van Van Boekel met 0-2 van De Graafschap.

Aan Jochem Kamphuis koestert Roda daarentegen recente herinneringen, die ook nog eens warm zijn. Tijdens de eerste speelronde was hij leidsman op de Vijverberg, waar de Koempels korte metten maakten met De Graafschap: 0-3. De verre reis naar het Parkstad Limburg Stadion heeft de Groninger evenwel al lang niet meer hoeven maken. In maart 2018 floot hij de thuiswedstrijd van Roda tegen Heracles Almelo (0-3), toen nog in de Eredivisie.

Beide wedstrijden zijn live te volgen via de Roda JC Live-Twitter.