‘KNVB op de hoogte: regionale ondernemers regelen bankgarantie, Schrouff als back-up’

Een volgende puntenaftrek voor Roda JC Kerkrade lijkt afgewend. Meerdere bronnen melden dat een groep regionale ondernemers maandagavond een bankgarantie bij de KNVB wil neerleggen. Als dat niet lukt, zal Frits Schrouff de garantstelling verzorgen.

Dat meldt L1, aan wie Schrouff persoonlijk bevestiging heeft gegeven. De handtekening van de Landgravenaar staat al op papier. Schrouff vergaarde zijn fortuin met handel in Oosterse producten en stak in de voorbije jaren naar schatting 20 miljoen euro in de club.

De intentie is echter dat de bankgarantie verzorgd wordt door een groep ondernemers uit de regio-Parkstad. Zij krijgen samen de tachtig procent van de aandelen in handen, die voorheen het bezit was van Schrouff. Dat meldt 1Limburg. Wie tot de ondernemersgroep behoren, maakt de lokale nieuwssite niet bekend, maar zeker is dat Stijn Koster tot deze groep behoort.

Vrijdagavond werd nog bekend dat Koster samen met Roland Hogenelst afhaakte, maar blijkbaar is de Kerkradenaar daar nu op teruggekomen. De 35-jarige Koster, die begin 2019 zijn gameserverbedrijf voor meer dan honderd miljoen euro verkocht, heeft meermaals aangegeven niet alleen in te willen stappen.

Onzeker is welke gevolgen dit heeft voor de onderhandelingen met Wouter Vandenhaute. Zondagavond werd bekend dat Roda JC verkennende gesprekken heeft gevoerd met de Belgische mediamagnaat. Hij gaf echter aan geen bankgarantie af te gaan geven voor de deadline van maandagavond. Bij het ontbreken van een bankgarantie zou nieuwe puntenaftrek voor Roda JC volgen, en uiteindelijk intrekking van de licentie.

Header: Roda JC Live