‘Wouter Vandenhaute in beeld voor overname Roda JC’

Na het afhaken van Roland Hogenelst richt Roda JC zijn pijlen op Wouter Vandenhaute als nieuwe eigenaar. Er hebben inmiddels verkennende gesprekken plaatsgevonden, weet De Limburger.

De gesprekken over een overname zijn nog niet concreet, stellen beide partijen. Zaterdagmorgen werd bekend dat Roland Hogenelst, eigenaar van tapasketen La Cubanita, is afgehaakt. Hogenelst besloot “met pijn in het hart” de aandelenovername niet door te zetten. Bronnen beweren dat de Zuid-Hollander zo schrok van de organisatorische en financiële wanorde binnen de club, dat hij deze onoverkomelijk achtte. In zijn kielzog haakte ook ICT-ondernemer Stijn Koster af, die een minderheidsbelang in de club zou nemen.

De tijd dringt voor de Kerkraadse club. Maandag moet er een bankgarantie liggen bij de KNVB voor het tekort op de begroting, dat 906.000 euro bedraagt. Die deadline gaat Roda JC niet halen, zo heeft de clubleiding al aan Zeist doorgegeven. Hierdoor lijkt een nieuwe puntenaftrek onvermijdelijk. Binnen de club wordt overigens gesproken over een tekort dat veel grotere vormen aanneemt.

Wouter Vandenhaute (58) is nu in beeld gekomen als mogelijke opvolger van Frits Schrouff, die zo snel mogelijk van zijn aandelen af wil. Mauricio García de la Vega bleek hiervoor niet de geschikte persoon: er was een deal, maar de overname liep al snel uit op een klucht, toen De la Vega afspraken niet nakwam.

Vandenhaute is in België een bekendheid. Hij is oprichter van Woestijnvis, het grootste mediabedrijf van het land. Daarmee exploiteerde hij programma’s, die vervolgens ook in Nederland succes kregen, zoals Wie is… de Mol? en De Slimste Mens. De laatste jaren is hij actief in de sportwereld: zo was hij in de race om Anderlecht over te nemen en heeft hij bekende Vlaamse wielerklassiekers geprofessionaliseerd.

Het vermogen van Vandenhaute wordt geschat op 30 miljoen euro. Daarmee behoort hij tot de duizend rijkste inwoners van het land.

Foto: Roda JC Live