KNVB wil Jansen zes duels aan de kant hebben

De KNVB heeft vanmiddag bekend gemaakt dat het Anco Jansen voor zes duels wil schorsen. Zo luidde het schikkingsvoorstel dat de aanklager betaald voetbal vanmiddag publiceerde. Roda JC Kerkrade is niet akkoord gegaan met de schorsing.

Jansen kreeg zondagmiddag in de derby tussen MVV en Roda JC Kerkrade al snel een directe rode kaart. Hij kreeg al geel voor protesteren tegen de grensrechter. Daarna zou hij scheidsrechter Jeroen Sanders in het gezicht gespuugd hebben en daarvoor kreeg hij direct rood. Uit de beelden blijkt niet éénduidig dat Jansen gespuugd heeft, al maakt hij wel een dergelijke beweging. Even daarvoor had de spits nog de 0-1 gescoord in de derby.

Op Twitter verklaarde Jansen na afloop dat hij absoluut niet gespuugd heeft. De tuchtcommissie van de KNVB zal zich daar nu over moeten buigen; daar gaat de zaak immers naartoe, nu Roda niet akkoord is met de straf. Als de straf gehandhaafd blijft mist Jansen de duels tegen FC Eindhoven, FC Volendam, Jong Ajax, VVV-Venlo, N.E.C. en De Graafschap.

Foto: Pro Shots

 

Comments (5)

Comments are closed.