‘KNVB wil seizoen hervatten op vrijdag 19 juni’

De KNVB wil op vrijdag 19 juni het voetbalseizoen hervatten. Het seizoen, dat stilligt vanwege de uitbraak van het coronavirus, moet op 31 juli beëindigd zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Dinsdagmiddag heeft de KNVB video-overleg gevoerd met de betaaldvoetbalclubs en andere belanghebbenden. Tijdens dit overleg is medegedeeld dat de insteek blijft om het seizoen uit te spelen. Voordat augustus begint, moet het seizoen afgerond zijn.

De bond hoopt dat de trainingen hervat kunnen worden vanaf 15 mei. Vrijdag 19 juni kunnen de competities dan hervat worden. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurt dit zonder publiek. In Duitsland zijn de trainingen inmiddels hervat en begint de competitie naar verwachting weer per mei.

Het zou betekenen dat de competitie eind juli wordt afgerond, waarna op 21 augustus alweer het nieuwe voetbalseizoen begint. Dit kent, in verband met het EK, dan een zeer druk schema, waarbij ook tijdens de kerstdagen gespeeld wordt.

RIVM

Uiteraard is de uitvoer van al deze goede voornemens afhankelijk van de beslissingen van het RIVM. Wanneer de gezondheidsinstantie beslist dat het niet verantwoord is om te spelen, zal dat niet gebeuren. Tijdens een persconferentie zei premier Mark Rutte dinsdag dat het aan de KNVB is om te kijken of trainen legaal is. “Dit komt echt voor het risico van de KNVB. Ik ben geen jurist.”

Header: Roda JC Live