‘Quote 500-lid Roger Hodenius in beeld als nieuwe investeerder’

Roger Hodenius is in beeld als mogelijke nieuwe investeerder bij Roda JC. Zijn komst zou gepaard kunnen gaan met het vertrek van Roland Hogenelst, meldt De Limburger.

Hogenelst, eigenaar van tapas-keten La Cubanita, is niet te spreken over de eisen die Hodenius stelt voor zijn komst. Hodenius wil de aandelen in Roda JC B.V. evenredig verdelen over de investeerders voor het komende seizoen. De aandelen zijn nu in handen van Stichting FS United.

Door de coronacrisis is Hogenelst niet in staat om financieel een bijdrage te leveren voor de komende jaargang. Dat zou betekenen dat de Zuid-Hollander geen aandelenbelang verwerft. Dit jaar stak hij echter wel al een miljoen euro in de Kerkraadse club, waar hij niets van zou terugzien.

“Ik heb de conclusie getrokken dat er voor mij dus geen rol is”, zo laat Hogenelst weten aan De Limburger. “In dit plan zou ik een miljoen euro moeten doorspoelen. Daar pas ik voor.” De horeca-ondernemer is van mening dat hij door zijn investering tijdens dit seizoen een recht op aandelen heeft verworven. Dat recht wil hij nu verkopen. Lukt dat niet, dan wordt het bedrag omgezet in een lening.

Flow Traders

Roda JC zoekt investeerders om het tekort van 1,2 miljoen euro tijdens het lopende seizoen te dekken. Zeven à acht ton daarvan is nog nodig, aldus interim-directeur Karel Bouckaert. Bij die zoektocht is de Kerkraadse club uitgekomen bij Roger Hodenius.

De 48-jarige Hodenius is afkomstig uit Landgraaf maar woont thans in Blaricum. Met zijn bedrijf Flow Traders heeft hij inmiddels een fortuin vergaard dat volgens Quote 335 miljoen euro bedraagt. Het bedrijf houdt zich bezig met de handel op effectenbeurzen door liquiditeit te verschaffen. Flow Traders boekte in 2019 een winst van 53 miljoen euro.

De onderhandelingen met Hodenius zouden volgens De Limburger gevoerd worden door Jan Baggen en Bert Peels, twee andere potentiële aandeelhouders. Stijn Koster, de meest vermogende persoon in de ‘Roda-coalitie’, wil niet in zijn eentje de tekorten bijpassen.

Foto: Roda JC Live