Komend seizoen twee rechtstreekse promovendi

Vanaf het seizoen 2019/2020 promoveren twee clubs rechtstreeks uit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie. Dat heeft de Eredivisie C.V. besloten.

In eerste instantie was het de bedoeling dat deze verandering in de voetbalpiramide pas een seizoen later in zou gaan, maar de clubs hebben besloten om dit versneld in gang te zetten. Het doel van de wijziging is ervoor te zorgen dat er meer doorstroming plaatsvindt in de voetbalpiramide en dat de beste clubs in de Eredivisie komen te spelen. Sparta Rotterdam eindigde dit seizoen als tweede in de Keuken Kampioen Divisie, maar moet via de play-offs proberen om promotie te bewerkstelligen.

Naast een hele rits veranderingen voor clubs in de Eredivisie, is er nog een tweede verandering die de clubs in de eerste divisie raakt. 15% van de solidariteitsgelden die de Eredivisieclubs ontvangen van de UEFA zullen beschikbaar worden gesteld aan Keuken Kampioen Divisie-ploegen. Deze gelden zullen op een dusdanige wijze verdeeld worden, dat ze bijdragen aan meer solidariteit in verdeling van middelen en het motiveren van investeren in jeugdopleiding.

Afbeelding: Keuken Kampioen Divisie