Platform: nog zes dagen om faillissementsaanvraag te voorkomen

Roda JC Kerkrade staat op de rand van een faillissement. Indien er op dinsdag 28 mei geen akkoord is bereikt over een overname van de aandelen, zal Frits Schrouff een faillissement aanvragen, meldt het Platform Roda JC.

Afgelopen dinsdag maakte Dagblad de Limburger reeds bekend dat er op 28 mei een vergadering is belegd met alle stakeholders, waaronder de gemeente Kerkrade als eigenaar van het Parkstad Limburg Stadion. Dit bericht volgde op geruchten dat de deal met de beoogde kandidaat om de aandelen in Roda JC over te nemen geklapt zou zijn. Of dit inderdaad ging om de Rus Mikhail Ponomarev is niet zeker.

Het Platform meldt nu dat er wel nog wordt gesproken met diverse partijen. Om de betaald voetballicentie te behouden is het van belang dat Roda JC op 15 juni een sluitende begroting bij de KNVB heeft liggen. Momenteel zit er een gat in die begroting van € 900.000.

Faillissementsaanvraag
Wanneer na de faillissementsaanvraag alsnog een akkoord wordt bereikt met een investeerder, kan deze aanvraag op ieder moment ingetrokken worden. Pas op het moment dat de rechter het faillissementsvonnis velt over Roda JC is dit definitief. Tussen het moment van de aanvraag en de rechterlijke uitspraak zit naar verwachting minimaal twee weken tijd.

Foto: Roda JC Live