Kopbal Ngombo bezorgt Roda JC gestolen punt

Roda JC heeft zaterdagavond met pijn en moeite een punt uit het vuur gesleept. Op bezoek bij sc Heerenveen werd gelijkgespeeld: 1-1. Maecky Ngombo en Arber Zeneli waren de doelpuntenmakers.

Zonder Dani Schahin, Donis Avdijaj en Simon Gustafson reisden de Kerkradenaren af naar Friesland. Het gemis van die spelers deed zich voelen, want Roda kwam er in het eerste half uur nauwelijks aan te pas. Na enkele aardige kansen voor de thuisploeg, was de eerste geslaagde geel-zwarte aanval echter meteen raar. Een subtiele voorzet van Jorn Vancamp werd door Maecky Ngombo uitstekend tegen de touwen gekopt.

Na de openingstreffer was Heerenveen kortstondig de kluts kwijt, al was Stijn Schaars met een knappe vrije trap nog dicht bij de gelijkmaker voor rust. Zijn poging spatte uiteen op de lat. Na rust gingen de Friezen verder waar ze in de eerste helft mee bezig waren. Toch duurde het nog een flinke tijd voordat de onvermijdelijke gelijkmaker viel.

Waar eerdere schoten in het zijnet verdwenen, was Arber Zeneli uiteindelijk doeltreffend. Een razendsnelle en bijzonder knappe aanval werd door de vleugelspeler afgerond, na goed werk van supersub Henk Veerman. Daarna bleef Roda JC met kunst- en vliegwerk, en met name een enorme strijdlust, knap overeind. Het leidde uiteindelijk tot een zwaarbevochten, maar zeer belangrijk punt.