Koploper Heracles te sterk voor Roda JC

Heracles Almelo heeft zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion gewonnen van Roda JC. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie bleek met 1-3 te sterk. Namens de thuisploeg scoorde Teun Bijleveld.

Beide ploegen lieten vanaf de aftrap zien wel weer zin te hebben in een pot voetbal. Na vier competitieloze WK-weken schoten zowel Roda als Heracles fanatiek uit de startblokken. Dat leidde ertoe dat binnen de tien minuten al een tussenstand van 1-1 op het scorebord stond. Eerst kreeg Bijleveld van de Heracles-defensie een vrijgeleide naar het doel. Vrijstaand voor doelman Michael Brouwer rondde de middenvelder prima af.

Nog geen twee minuten later was het alweer gelijk. Samuel Armenteros stond aan het eindstation van een pijlsnelle Heracles-counter. In de aanval daarvoor kreeg Dylan Vente nog een reuzenkans om de thuisploeg juist op 2-0 te zetten, maar op zijn inzet had Brouwer een antwoord paraat.

Na die tumultueuze openingsfase zakte het duel in. Daarbij zakte Roda JC verder weg dan Heracles, dat langzaam maar zeker de overhand kreeg. Uiteindelijk vertaalde dat overwicht zich pas na rust in de score. Met iets meer dan een uur op de klok stond Emil Hansson aan het eind van een prima Heracles-aanval.

Hij schoof de bal keurig in de verre hoek. Enkele minuten later besliste Nikolai Laursen het duel. Hij was als enige alert bij een verre uittrap van Brouwer en kon alleen op doelman Moritz Nicolas af. Met de Roda-defensie in zijn kielzog faalde Laursen niet, waardoor hij de eindstand op 1-3 bepaalde.

Foto: Roda JC Live