‘Korotaev al veroordeeld, onderhandelingen lopen’

Beoogd Roda-eigenaar Aleksei Korotaev is in februari al veroordeeld in zijn woonstaat Dubai. Dat meldt De Telegraaf.

Korotaev zit, zoals inmiddels bekend moge zijn, reeds drie maanden vast voor het tekenen van een ongedekte cheque. Dat is een vergrijp waar in de oliestaat een celstraf van drie jaar op staat. De Zwitserse Rus is echter al veroordeeld, bevestigt zijn woordvoerder Antoine Casanova. “In het rechtssysteem van Dubai is sprake van ‘automatische veroordelingen’ bij zulke vergrijpen. Rechtszaken duren slechts enkele minuten en verdachten worden er niet bijgestaan door een advocaat.” Korotaev werd al veroordeeld, toen hij bevestigde de cheque getekend te hebben.

Momenteel vinden er onderhandelingen plaats met enkele tientallen klanten van Korotaev, waaronder zeer vermogende Russen zouden zitten. Dit past bij zijn werk als ‘financieel adviseur van de superrijken’. Wanneer er met hen een schikking wordt getroffen, komt de Roda-geldschieter volgens Casanova weer vrij en worden alle beschuldigingen ingetrokken.

Zijn klanten willen echter graag geld zien, en wel het geld dat gereserveerd was voor Roda JC Kerkrade. De beleggers zouden inmiddels beslag hebben gelegd op de klantenrekening bij de notaris van Roda, waar twee miljoen euro van Korotaev in de wacht staan om naar de club overgemaakt te worden.

Mocht Roda die twee miljoen euro niet krijgen, dan komen wellicht de salarisbetalingen voor het komende seizoen in het geding. De twee miljoen euro zou bedoeld zijn voor het betalen van de spelers met doorlopende contracten, die in de winter zijn aangetrokken. Als dat geld niet naar de club stroomt, ontstaat er een gat in de begroting. Voor 15 juni moet Roda JC een sluitende begroting inleveren bij de KNVB, die deze week spoedberaad wil met de club over de situatie.

Roda JC was niet bereikbaar voor commentaar, meldt het landelijk dagblad.

Beeld: Roda JC Kerkrade