‘Roda hengelt naar Van Veldhoven als algemeen directeur’

Waar de clubleiding van Roda JC momenteel vooral met de handen in het haar zit door de ontstane situatie rondom investeerder Aleksei Korotaev, wordt er tegelijkertijd ook gebouwd aan de toekomst van de club. Dat Harm van Veldhoven nog altijd populair is in Kerkrade en omstreken is bekend, en het lijkt erop dat hij zelfs in aanmerking komt voor de functie van algemeen directeur bij de Koempelclub.

Dat meldt Voetbal International, dat zich baseert op bronnen binnen de club. Vorige week werd al duidelijk dat de voormalig hoofdtrainer van Roda in beeld was bij de huidige clubleiding, maar toen werd aangenomen dat het alleen zou gaan om de positie van technisch directeur. Volgens ingewijden is hij dus eveneens een belangrijke gegadigde om huidig algemeen directeur Wim Collard op te volgen, waarvan we onlangs te weten kwamen dat die al de aan Korotaev gelieerde Stijn Janssen had gepolst als eventueel opvolger. Wat dat betreft lijkt het meer de vraag wanneer Collard afstand doet van zijn functie, dan de vraag of hij afstand doet van zijn functie.

Van Veldhoven is op dit moment nog technisch directeur bij FC Eindhoven. Hij bevestigt indirect de interesse vanuit het Parkstad Limburg Stadion, maar de zaak is nog niet in kannen en kruiken. “Het streelt natuurlijk altijd als mensen je polsen”, aldus de tot Belg genaturaliseerde Nederlander tegenover Voetbal International. “Maar ik werk nu bij Eindhoven, dat doe ik heel graag en ik heb er mijn handen vol aan. Roda weet nog niet op welke niveau de club na de zomer speelt en hoe het toekomstplaatje eruit ziet. De club zal ook eerst duidelijkheid willen hebben.” Van Veldhoven zet daarmee de deur naar een eventuele overgang in ieder geval open, maar lijkt de ontwikkelingen in de komende weken op sportief en financieel gebied te willen afwachten voordat de besprekingen écht concreet kunnen worden.

Foto: Pro Shots