Kostbaar puntverlies voor Roda in Venlo

Roda JC heeft in de aanloop naar de kraker tegen NEC (aanstaande vrijdag) kostbaar puntverlies geleden op bezoek bij VVV-Venlo. Door een doelpunt van Frank Demouge in de absolute slotfase hield het team van René Trost nog wel één punt over aan de Limburgse derby, maar liep het wel de nodige schade op in de strijd om zowel de periodetitel als het kampioenschap; in De Koel werd het 1-1.

Roda, waar controleur Hicham Faik terugkeerde in de basis ten opzichte van het team dat afgelopen maandag FC Oss versloeg, zag dat de Venlose Koel lang niet vol zat voor de derde Limburgse derby van de Kerkradenaren dit seizoen. Zij die wel aanwezig waren, zagen dat de grootste kans in de eerste helft niet besteed was aan VVV-spits Melvin Platje; hij schoof de bal naast bij een 1-tegen-1 situatie tegen Bram Verbist. Het belangrijkste wapenfeit van de Kerkradenaren kwam van de voet van Wiljan Pluim, die zijn schot gekeerd zag worden door doelman Maenpaa. Verder kenmerkte het duel zich door weinig goed voetbal en veel fouten aan beide kanten.

Het bedenkelijke spelniveau werd doorgetrokken in de tweede helft, met de eerste kans voor VVV-aanvaller Wolters; Verbist was echter attent. Na een dik uur spelen kwam Roda eindelijk in een sterkere fase en voerde het de druk op. Zo slaagde Frank Demouge er tot drie keer toe niet in om een voorzet vanaf de zijkant af te werken en werd een inzet van Tom van Hyfte ternauwernood van de doellijn gehaald. Waar Roda naliet de score te openen, sloeg de thuisploeg in de 78e minuut wel toe; uit een counter stelde Elito vleugelaanvaller Wolters in staat om de 1-0 binnen te knikken. Niet veel later bracht coach René Trost supersub Rigino Cicilia als stormram binnen de lijnen.

Na de nodige pressie was het niet invaller Cicilia, maar centrumspits Frank Demouge die in de 88e minuut dan toch de ban brak voor de Zuid-Limburgers; hij frommelde de 1-1 binnen. Ondanks verwoede pogingen in de slotminuten wisten de bezoekers niet verder door te drukken, waardoor 1-1 tevens de einduitslag was. Door het puntverlies ziet Roda zowel Almere City als NEC langszij komen in de strijd om de tweede periode en hebben de Nijmegenaren in de algehele tussenstand nu 3 punten voorsprong op de Kerkradenaren. Aanstaande vrijdag treffen de gedoodverfde titelkandidaten elkaar in het Parkstad Limburg Stadion.

VVV-Venlo – Roda JC Kerkrade 1-1 (0-0).
1-0 Wolters (78′)
1-1 Demouge (88′)

Opstelling Roda JC: Verbist – Dijkhuizen, Biemans (Plat 90′), Ramos, Van Peppen – Faik, Van Hyfte, Höcher (56′ Lagouireh), Pluim, Paulissen (80′ Cicilia) – Demouge.