Kruys: “Roda op alle fronten beter”

Roda JC Kerkrade versloeg gistermiddag Sparta Rotterdam met duidelijke cijfers; het werd 3-0 in het Parkstad Limburg Stadion. De coach van de Rotterdammers, Gert Kruys, kon niet anders dan constateren dat zijn ploeg volledig terecht met 0 punten weer de bus in stapte. “Vanaf moment 1 was Roda eigenlijk op alle fronten beter.”

De oefenmeester erkende voor de camera van RTV Rijnmond dat zijn ploeg van begin af aan weinig in de melk te brokkelen had. “De 3-0 was een terechte afspiegeling. Roda is op dit moment, en in deze wedstrijd, een stuk beter dan Sparta. We konden niet echt in het duel komen en dat is de verdienste van Roda geweest, maar wij waren ook niet goed. We hadden dit niet verwacht.” De Spartanen hadden gehoopt beter voor de dag te komen tegen één van de uitgesproken titelkandidaten, aldus Kruys: “We moeten ons realiseren dat we vooral achterin een aantal jongens misten, maar de kwaliteit die op het veld stond, daarvan dachten we dat die een kans maakten. Dat was dus niet het geval. Maar ik denk niet dat we de nederlaag moeten wijten aan het centrale duo, ik denk dat we met zn allen een collectief mindere prestatie geleverd hebben. En Roda was ook heel goed, als ik bijvoorbeeld een jongen als Ramos zie voetballen, dat zijn wel jongens die in de Eredivisie horen, en dat hebben ze vandaag bewezen.”

Beide clubs treffen elkaar donderdag opnieuw in het Parkstad Limburg Stadion, in het kader van de derde ronde van de KNVB Beker. Kruys stelt dat zijn team, met een gewijzigd strijdplan, donderdag de geel-zwarten meer pijn kan gaan doen dan het dat zondag deed. “Wij moeten deze wedstrijd goed analyseren en kijken wat we donderdag moeten doen. We kunnen het snel rechtzetten, ik wil weer een Sparta zien dat gaat als de brandweer.” Het kwaliteitsverschil denkt de coach te kunnen compenseren met een andere wedstrijdinstelling van zijn formatie: “Ik denk dat we donderdag veel meer strijd moeten gaan leveren. ‘Het zal ook bij de groep leven dat dit een smadelijke nederlaag was; je mag wel verliezen, maar niet op zo’n manier. Wij zullen zeker een heel ander Sparta moeten gaan zien, en daar reken ik ook wel op.”

Foto: Jupiler League

Comments are closed.