“Laatste minuten overspelen, anders civiele rechtszaak”

Roda JC Kerkrade wil de laatste acht minuten van het bekerduel tegen Willem II laten overspelen, startende met een 2-3 voorsprong. Dit verklaart Wim Collard tegenover 1Limburg.

De Kerkraadse club heeft dinsdag aan de KNVB officieel kenbaar gemaakt dat zij zich niet neerlegt bij het besluit van de videoscheidsrechter en de daaropvolgende bekeruitschakeling. In de 83e minuut van de wedstrijd scoorde Donis Avdijaj de derde Roda JC-goal van de avond. Deze werd echter afgekeurd, omdat Mikhail Rosheuvel in de desbetreffende aanval hands had gemaakt. Tussen het handsmoment en het doelpunt kwam Willem II echter nog in balbezit, waardoor de videoref volgens Roda niet meer in actie had mogen komen.

“Wij voelen ons bestolen”, stelt Collard tegenover het regionale medium. “We verwachten vandaag een reactie van de voetbalbond. Mocht dat antwoord niet naar tevredenheid zijn van Roda JC, dan is de enige mogelijkheid nog om naar de civiele rechter te stappen.” De algemeen directeur heeft de KNVB een ultimatum gesteld dat woensdagmiddag afloopt.

De KNVB heeft via een woordvoerder al gesteld achter het besluit van de videoscheidsrechter te staan. Arbiters Dennis Higler en Bas Nijhuis stelden in diverse media de frustratie van Roda JC te begrijpen. Het besluit van de scheidsrechter heeft naast sportieve, vooral ook financiële gevolgen voor de Koempelclub. Naast het prijzengeld voor het bereiken van de halve finale, gaat ook de recette van de kaartverkoop aan de neus van de club voorbij. Willem II lootte voor de laatste vier een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Foto: Roda JC Live