Verslag | Vroege openingsgoal helpt Roda niet: 2-4

Roda JC heeft in de thuiswedstrijd tegen Ajax niet voor een stuntje kunnen zorgen. Ondanks een vroege openingsgoal en een late aansluitingstreffer gingen de Amsterdammers er met de winst vandoor: 2-4.

De wedstrijd begon bijzonder goed voor de thuisploeg, want al in de tweede speelminuut wist Simon Gustafson de openingsgoal in het netje te leggen: 1-0. Vervolgens nam de druk van de Amsterdamse bezoekers razendsnel toe en kwam Roda er eigenlijk geen moment uit. De gelijkmaker van Van de Beek na elf minuten kwam zodoende niet geheel uit de lucht vallen en ook de tweede goal van de bezoekers (Ziyech, 24′) was gezien het spelbeeld niet geheel verrassend. Bij de stand van 1-2 nam het speeltempo echter weer af en kon Roda even op adem komen. Het leidde zelfs tot een prima mogelijkheid voor Ndenge, maar zijn harde schot werd met moeite gekeerd door Onana. De rust werd echter bereikt met een achterstand van één doelpunt.

Na de thee en de koekjes was het speeltempo nog slechts een fractie van dat voor de pauze en daardoor viel er lange tijd nauwelijks wat te zien in Kerkrade. Ajax vond het grotendeels wel welletjes en Roda kon er eigenlijk niet of nauwelijks doorheen komen, al volgde er uiteindelijk wel weer een hard schot van Ndenge. Aan de overkant wist de tot dat moment onzichtbare Huntelaar redelijk uit het niets de 1-3 te maken. De wedstrijd leek daardoor beslist, maar met het invallen van Vancamp kwam het welbekende nieuwe elan in de thuisploeg en dat leidde na een eerdere prima poging tot de aansluitingstreffer van diezelfde Vancamp. De hoop op puntgewin was echter weer snel verdwenen toen twee minuten later Huntelaar voor de tweede keer het doelnet wist te vinden en daarmee de 2-4 op het scorebord zette. Dat leek de nekslag voor Roda, al kreeg het via Milts en Rosheuvel nog twee halve kansen. Meer doelpunten vielen er echter niet meer en daardoor heeft Roda JC tegen Ajax helaas diens veertiende seizoensnederlaag geleden.

Foto: Roda JC Live.