Nieuwe wending: Korotaev kan Dubai niet verlaten

Dinsdagavond werd bekend dat Aleksei Korotaev’s celstraf is omgezet in een lage boete, en dat de Zwitserse Rus zijn paspoorten terug heeft gekregen. De beoogd investeerder kan Dubai echter nog steeds niet verlaten, meldt Voetbal International.

In gesprek met het weekblad noemt algemeen directeur Wim Collard het “de dag van de double victory“: wat gisteren naar buiten kwam, was bij Roda JC al sinds zondag bekend. Op die dag versloegen de Kerkradenaren Excelsior, maar kwam ook het nieuws over de strafzaak van Korotaev in het Parkstad Limburg Stadion binnen.

Besloten werd om niet meteen de publiciteit te zoeken. De zakenman wilde eerst alle zaken rondom zijn bedrijven afhandelen en daarna de gesprekken met Roda JC hervatten, zo werd besloten na telefonisch contact tussen Kerkrade en Dubai. Gisteravond bracht De Limburger het nieuws naar buiten. De intentie van Korotaev was wel om zo snel mogelijk naar Zuid-Limburg af te reizen om te overleggen. Punt van aandacht zou onder andere het fikse geldbedrag zijn, dat bij een Heerlens notariskantoor klaarstaat voor de Koempelclub.

De kans dat de Rus binnenkort weer een stoeltje bezet in het Parkstad Limburg Stadion is echter klein. Korotaev is in cassatie gegaan tegen de boete, die hem is opgelegd, om volledig onschuldig uit de strafzaak naar voren te komen. Hangende die zaak is het voor hem niet mogelijk om het emiraat Dubai te verlaten. “Het is een vreemd verhaal, maar ik ken ook niet alle ins en outs van het juridische systeem in Dubai”, aldus Collard, die van beroep accountant is. “Ik hoop gewoon dat er heel snel een streep onder de hele toestand komt.”

Tegenover VI benadrukt de scheidend algemeen directeur wel dat Korotaev handelingsbekwaam en -bevoegd is. “De vraag is wel of je dat nu moet willen. Voor alle partijen lijkt het me het beste als we nu eerst wachten tot er eenduidigheid is.”

Foto: Roda JC Live