Laatste wedstrijd in Oss om des keizers baard

In wat alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020/2021 is, neemt Roda JC het op tegen TOP Oss. In de Brabantse stad staat er niets meer op het spel, behalve dan dat de Kerkradenaren met een goede vorm de play-offs in willen gaan.

Trainer Jurgen Streppel wil daarvan echter weinig weten. Meermaals liet hij zich ontvallen dat ‘vorm’ wat hem betreft niet bestaat. “Als Ronaldo een bal slecht raakte, sloeg hij een kruisje en ging hij verder met de wedstrijd. Je moet je vorm niet door een paar passes laten bepalen.” En dus zal de trainer in Oss vooral graag het spel zien dat hij verlangt van zijn ploeg: verzorgd en aanvallend.

Dat spel ontbrak de afgelopen weken juist vaak, al was er in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (2-1) bij vlagen weer iets te zien van het Roda van een paar weken terug. Dat team legde vrijwel alle topploegen het vuur aan de schenen, en het zijn juist die topploegen die Roda in de komende weken weer hoopt te treffen. Dat begint aanstaande zaterdag met een uitduel tegen de nummer drie van de competitie. Wie dat wordt, wordt woensdag bepaald tijdens de apotheose van de promotiestrijd. Veel ogen zullen dus gericht zijn op de andere velden.

Huurlingen
Voor Roda wacht eerst de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie, TOP Oss. De Brabanders zijn uitgespeeld voor dit seizoen en gaan het jaar, na een stroeve start, afsluiten op een keurige positie. De wisselvallige ploeg van Klaas Wels draait een prima vierde periode, waarin alleen verloren werd van Jong FC Utrecht (0-4) en FC Den Bosch (1-0). Met name die laatste derbynederlaag was een pijnlijke, maar met dertien punten kennen de Ossenaren een degelijk slot van de competitie. De thuisoverwinning op N.E.C. uit het nabijgelegen Nijmegen springt er positief uit.

Na de winterstop profileren Roda-spelers Mart Remans en Livio Milts zich prima bij TOP. Beide spelers werden door Jeffrey van AS verhuurd vanwege een gebrek aan uitzicht op speeltijd, maar mogen vanaf de zomer weer voor hun kans gaan in Kerkrade. Logisch ook: Remans kwam al tien keer tot scoren voor de Ossenaren en gaf drie assists, terwijl ook de cijfers van Milts (twee goals en assists) er mogen zijn.

Ramadan
Eerder dit seizoen eindigde het duel in Kerkrade in een klinkende overwinning voor Roda JC. De thuisploeg, toen nog ondersteund door bijna 4.000 toeschouwers, maakte al voor rust het verschil door doelpunten van Stefano Marzo, Roland Alberg en Jordy Croux. De laatste twee spelen, zoals bekend, niet meer bij Roda JC, terwijl Marzo afgelopen vrijdag ontbrak in de basiself.

Daar keert de Belgische back waarschijnlijk in terug tegen TOP. Jurgen Streppel zal de mogelijkheid om spelers vroeg te wisselen niet schromen, maar lijkt wel te gaan beginnen in zijn ‘vaste’ basiself, die hij in de play-offs wil zien stunten. Dat zou ook betekenen dat Benjamin Bouchouari terugkeert in de basiself. Tegen FC Eindhoven werd het talent gespaard, onder andere vanwege de momenteel lopende Ramadan.

Verwachte opstelling Roda JC: Hoekstra – Marzo, Bakker, Jensen, Absalem – Klaasen, Falkenburg, Bouchouari – Goppel, Vente, Pflücke.

Verwachte opstelling TOP Oss: Geens – David, Piqué, Lammers, Sanches – Stuy van den Herik, Rommens, Kaak – Remans, Leidsman, Van der Heijden.

De wedstrijd in het Frans Heesen Stadion begint woensdagavond om 20:00 uur en is live te volgen via het Twitter-account van Roda JC Live.

Foto: Roda JC Live