Slechte generale voor Roda JC: verlies op bezoek bij TOP

Roda JC heeft in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen geen punten gepakt. In Oss verloor een zwak spelend Roda met 2-0 van TOP, dat trainer Klaas Wels een mooi afscheid gaf.

In de wetenschap dat er woensdagavond niets meer te behalen viel, stuurde Jurgen Streppel een flink gewijzigd elftal het veld in voor het competitieslot. Zo mochten Miguel Santos, Mitchel Keulen en Fabian Serrarens weer eens in de basis beginnen. Dat gelegenheidselftal kwam niet lekker uit de startblokken in het Frans Heesen Stadion. TOP Oss, dat slechts voor de eer en een plek in het linkerrijtje speelde, nam het initiatief en kwam na een kwart wedstrijd ook op voorsprong.

Uitgerekend Roda-huurling Mart Remans schoof de 1-0 achter Santos, nadat hij met wat geluk de bal perfect meenam. Oog in oog met de doelman bleef Remans ijzig kalm. Vijf minuten eerder kreeg de spits al een dot van een kans, maar toen bracht de buitenkant van de paal redding.

In de eerste helft wist Roda JC daar geen grote kansen tegenover te zetten, al kwamen de bezoekers gaandeweg wel beter in de wedstrijd. Na rust mochten Stan van Dijck en Michalis Ioannou invallen, waarna de Kerkradenaren het initiatief helemaal overnamen. TOP Oss kwam er niet meer uit, maar de eindpass was te vaak niet goed. Daardoor bleven echt grote kansen op de gelijkmaker uit.

Aan de overkant had TOP Oss juist bijna geen kansen nodig om de score wel te verdubbelen. Eén goede aanval was genoeg: Dennis van der Heijden werd diep gestuurd op het moment dat de Roda-verdediging uit elkaar viel. De spits omspeelde Santos en schoof de 2-0 in het lege doel. Eerder leek Remans al voor de tweede treffer te tekenen, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel.

Terwijl de spelers van TOP Oss in de hoek van het stadion met supporters én vuurwerk afscheid namen van Klaas Wels, ging de knop bij Roda al snel om. Tijdens het Osse vuurwerk was het nog niet duidelijk, maar De Graafschap wordt zaterdag de eerste tegenstander tijdens de play-offs om promotie.

Foto: Roda JC Live